https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Sneg pobelil tudi Pomurje

25.03.2020 ob 9:55  

Danes smo se znova prebudili v belo jutro. V notranjosti Slovenije bo danes pretežno oblačno z občasnim rahlim sneženjem, ki ga bo več v vzhodni Sloveniji. V noči na četrtek pa se bo sneženje prehodno okrepilo.

Danes bo pretežno oblačno. Občasno bo ponekod v notranjosti Slovenije rahlo snežilo, po nekaterih hribih vzhodne Slovenije pa bo občasno tudi močneje snežilo. Največ padavin gre pričakovati na območju Pohorja, Kozjaka, v delu Koroške ter v delu jugovzhodne Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo med -3 in 0 °C, najvišje dnevne pa se bodo gibale med 0 in 3 °C.

Foto: Napoved snega za danes, bergfex.si

V noči na četrtek se bo sneženje od jugovzhoda nekoliko okrepilo in razširilo nad večji del Slovenije. V četrtek dopoldan bo oblačno z občasnim sneženjem. Čez dan bo nad naše kraje začel dotekati nekoliko toplejši zrak. Sneg bo ponekod po nižinah postopno prehajal v dež. Jutranje temperature bodo med 1 in -2 °C, najvišje dnevne pa med 1 in 5 °C.

Do četrtka dopoldan bo ponekod v hribovitih krajih jugovzhodne Slovenije in na območju Pohorja zapadlo od 25 do 40 cm suhega snega. Od 10 do 20 cm snega lahko zapade tudi v nekaterih izpostavljenih krajih na Koroškem, Kozjanskem in na območju Kamniško Savinjskih Alp. Do 10 cm novega snega lahko zapade tudi na območju Haloz, Posavskega hribovja, Zasavja, v okolici Šaleške doline in drugod na Koroškem.

Drugod po Sloveniji bo snežna odeja debela največ 5 cm. Čez dan se bodo temperature po nižinah dvignile malenkost nad ledišče, zato se bo sneg, ki bo zelo suh, s težavo oprijemal tal. Snežna odeja se bo po nižinah nabirala v glavnem v nočnem in jutranjem času.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.