https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Okužen zapornik, 20 osebam odredili osamitev

28.3.2020  

V zaporu na Dobu so danes potrdili okužbo pri zaprti osebi, ki ima blage znake okužbe. Kot so za STA pojasnili na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij, je bil zaprti pred tem v stiku z okoli 20 osebami, za katere so odredili osamitev. 


"Takoj so bili izpeljani postopki, ki smo jih predvideli v primeru potrjene okužbe. Sledila je identifikacija in osamitev vseh, ki so bili z zaprto osebo v stiku. Gre za približno 20 oseb," so še pojasnili za Sta.

V nedeljo začne veljati in se uporabljati interventni zakon o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja novega koronavirusa, ki prinaša začasne spremembe glede pozivanja obsojencev na prestajanje kazni zapora, premestitve obsojencev, prekinitve prestajanja kazni in predčasnega odpusta.

Sicer čas trajanja prekinitve ne bo vštet v prestajanje kazni, zato bodo morali obsojenci še neprestani del prestati v celoti. Tisti, ki bodo začasno izpuščeni, pa ne bodo priporniki, saj njihove zadeve na sodiščih štejejo med nujne in bodo na sodiščih neprekinjeno tekle naprej, še poroča Sta.

Koliko obsojencev bo začasno izpuščenih, ni mogoče napovedati, saj bodo direktorji zavodov o tem presojali individualno. 

* Fotografija je simbolična.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.03.2020 ob 19:05 gost

      Kaj boste o vsakem okuženem članek napisali? Nimate drgega dela kot med ljudmi širiti panike? Kdo vas za to plačuje?

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.03.2020 ob 21:46 Lendavski nadvojvoda gost

      Predpisujem terapijo barabam,z pendrekom po njih,dokler ne bodo zdravi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.