https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Ob prejemu marčevskih pokojnin opozorila, da na banko le v nujnem primeru

31.3.2020  

Upokojenci bodo danes, zadnji dan v mesecu, na svoj račun prejeli pokojnino za marec. Banke in hranilnice jih zaradi omejevanja širjenja koronavirusa pozivajo, naj poslovalnice obiščejo le v nujnem primeru.

Tisti z bančno kartico naj dvig raje opravijo na bankomatu, predlagajo. Odsvetujejo pa, da to naredijo prav danes, ko bodo bankomati verjetno bolj obiskani.

V Novi Ljubljani banki pozivajo tudi svojce, naj staršem in starim staršem pomagajo, da ne bodo po nepotrebnem izpostavljeni zdravstvenim tveganjem in jim bo pot v poslovalnico prihranjena.

Tudi Pošta Slovenije je upokojencem predlagala, da obiska pošte ne načrtujejo že prvi dan nakazila ali vsaj ne takoj zjutraj. Sporoča tudi, da bodo postopki pri izplačilu pokojninskih nakaznic, ki jih pismonoše izplačujejo prejemnikom v dostavi na domovih, prilagojeni. Izplačilo bo namreč potekalo na brezkontakten način na primernem mestu na naslovu prejemnika, so pojasnili.

Za nepokretne ali drugače gibalno ovirane, ki pokojnine ne morejo prevzeti na vhodu v stavbo, bo pismonoša osebi, ki takega upokojenca neguje oz. živi z njim v gospodinjstvu, izjemoma pustil enkratno pooblastilo za dvig pokojninske nakaznice za marec na pošti. Pokojnina bo tej osebi na pošti izplačana ob predložitvi izpolnjenega obrazca, pooblastila, ki ga mora podpisati prejemnik pokojnine, ter osebnega dokumenta.

Prilagojeni so tudi postopki za izplačilo pokojnin oskrbovancem v domovih za starejše oziroma drugih institucijah. Pokojnine bodo namreč izplačane pooblaščenim osebam, poroča sta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2020 ob 9:59 gost gost

      Banke bi se lahko potrudile da so danes odprte ves dan zidar lahko gospoda za racunalnikom pa ne da se razume samo danes ostanite zdravi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2020 ob 11:12 FUJ NLB gost

      Namesto, da bi se prekleta banka in banda na njej, prilagodila svojim komitentom, se jebe njim za komitente, od katerih živijo. V Soboti imajo 150 pisarn in dan je dolg 24 ur. Ampak ne oni zajebavajo ljudstvo in kričijo ne hodite na banke, zakaj hudiča pa imamo banke ? Vsaka taka banka bi v Evropi propadnola v 2 dneh, samo v Sloveniji je to možno.BANDA.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.03.2020 ob 17:31 matilda gost

      Gnes san 3x mokro prdno z okusom korona virusa v kolonaj pre bankami. Vütro de vse prazno. Če ne ponovim.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.