https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Ohladitev lahko znova povzroči pozebo

31.03.2020 ob 10:00  

Od danes do nedelje je po Sloveniji nevarnost pozebe. Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) se bo temperatura zraka že danes spustila malo pod ledišče. Najhladneje bo sicer v sredo in četrtek zjutraj, še opozarjajo na Arsu.

Danes bo dopoldne pretežno jasno, nato spremenljivo oblačno. Popoldne in zvečer bodo kratkotrajne krajevne plohe, lahko tudi snežne. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8 °C.

Jutri bo prevladovalo pretežno jasno vreme. Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -2, najvišje dnevne od 6 do 11 °C. V četrtek bo pretežno jasno z mrzlim jutrom. Tudi v petek zjutraj bo ponekod temperatura še pod lediščem.

Potem ko je ohladitev prejšnji teden poškodovala predvsem marelice in zgodnje breskve, na agenciji za okolje ocenjujejo, da bo ponovna ohladitev ogrozila predvsem breskve. Te so trenutno v polnem cvetju v večjem delu Slovenije. Prve cvetove odpirajo tudi zgodnje češnje, medtem ko so skoraj povsod po Sloveniji že odcvetele marelice. Tam kjer so cvetovi preživeli zadnjo ohladitev, so sedaj v fazi mladih plodičev, ki so na mraz prav tako zelo občutljivi, opozarjajo na Arsu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2020 ob 10:17 gost

      Pa koji kurac je ta Štuhec, da ne pustite komentirati? Po mojem velik nakladač v pravi stranki in nič več.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2020 ob 10:49 gost

      O

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.03.2020 ob 13:29 Xy gost

      Ti si tudi nakladac, pa se vulgaren do kraja. Fuj,

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.03.2020 ob 13:42 gost

        Ti pa preberi kaj strokovnega od strokovnjakov in šele takra boš spoznal kakšen nakladač je v resnici ta Štuhec.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.