https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

COVID-19 terjal še štiri žrtve, včeraj skupno 802 okuženih

31.3.2020  

Včeraj popoldan je novi koronavirus terjal dve žrtvi v Sloveniji, dve pa še danes zjutraj.

Za covid-19 je včeraj na kliniki Golnik umrl starejši gospod, ki pa je imel tudi pridružene bolezni, je ob začetku novinarske konference dejal Jelko Kacin.

»Ne potrebujemo več dokazov o tem v kako resni situaciji smo. Ne potrebujemo novih potrditev, da je potrebno biti maksimalno previden in ravnati maksimalno odgovorno. Storimo to takoj,« je opozoril.

Ker je danes dan izplačila pokojnin je upokojence prosil »naj preložijo dvig pokojnin, če to res ni nujno potrebno«. Ob tem pa opozoril naj se izogibajo zaprtih prostorov, kjer je veliko ljudi. »Počakajte, denar je na varnem,« je zaključil.

»V zadnjih dneh smo veliko govorili o maskah. Dvomi in spraševanja mnogih, ali je uporaba mask koristna in potrebna, ni na mestu. Nošenje mask in drugih, vsaj improviziranih zaščitnih sredstev, kot so rute, šali…, v zaprtih javnih prostorih je v Sloveniji obvezno,« je o nošenju mask povedal Kacin.

Ob tem je izpostavil, da je ključna pravilna uporaba mask, saj je nepravilno nošenje maske lahko škodljivo. O pravilni uporabi zaščitne maske sta spregovorili pediatrinja in fiziatrinja dr. Tina Bregant dr. med. ter specializantka anesteziologije Polona Gams dr. med.. »Države, kjer nosijo maske, so uspele zajeziti širjenje koronavirusa mnogo hitreje, kot države, kjer uporabe mask v javnem prostoru ni,« sta v izjavi za javnost poudarili zdravnici.

Kacin je ob koncu novinarske konference povedal še, da je bilo včeraj v Sloveniji testiranih 1125 oseb, pozitivnih na novi koronavirus je bilo 46. Skupno je bilo tako včeraj do polnoči okuženih 802 oseb, opravljenih je bilo 22.474 testiranj. Kot je še povedal sta včeraj umrli dve osebi okuženi s koronavirusom, dve osebi pa še danes dopoldan. Izpostavil pa je tudi, da je bilo včeraj iz bolnišnice odpuščenih šest oseb.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2020 ob 12:55 gost gost

      umrl starejši gospod, ki pa je imel tudi pridružene bolezni..... Vsak ki zdaj umre v Sloveniji, umre zaradi korona virusa, noben več ne umira zaradi drugih bolezni kot so rak itd. Čudno da še za te ki v prometnih nesrečah umrejo ne pravijo da so zaradi virusa umrli.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2020 ob 14:16 Brankoo gost

      Komu sploh verjeti? Nemški infektolog iz Hamburga Ansgar Lohse, moramo dopustiti, da se ljudje, ki ne spadajo v tvegane skupine, čim prej okužijo s koronavirusom in postanejo imuni. Eržen iz NIJZ: Vladna zaostritev ukrepov za zajezitev epidemije nepotrebna. Zdravnica Tina Bregantova izpostavila pomen zaščitnih mask za zajezitev epidemije. Vlada odločitev, upokojence skoncentrirati v trgovine med 8 in 10 uro, verjetno zato, da se sprosti pokojninska blagajna.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.03.2020 ob 15:46 vedel gost

      Kacin, pa tak bedak, pove, da je ključno, da pravilno uporabljamo maske?????????????????????? Najprej nam državljanom to mora država priskrbeti, nato nas o tem poučevati?. Izdelujemo si jih sami, toliko, da prekrijemo tisti del obraza, ki bi ga tudi če nam nebi solil pameti. Nisi pa obrazložil, kaj z robci in šali, pač znajdemo se, kot se lahko, SAJ DRŽAVA NI SPOSOBNA DRŽAVLJANOM PRISKRBETI NAJOSNOVNEJŠE. Kaj če bi nedaj bože bila kemijska vojna, krepnuli smo, preden bi vi v ospredju izgovorili eno črko. Seveda "šefovi" bi se z maskami poskrili v podzemlje.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.03.2020 ob 20:41 gost

      Bedak si ti

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.