https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada potrdila predlog za podelitev izjemnih pooblastil vojski

31.3.2020  

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela predloga za podelitev izjemnih pooblastil vojski pri širšem varovanju državne meje.

Varnostne razmere, ki so posledica zaostrenih zdravstvenih razmer zaradi epidemije COVID-19, zahtevajo, da zaradi zagotavljanja javne varnosti in učinkovitega nadzora zunanje schengenske meje pripadniki Slovenske vojske sodelujejo s policijo pri širšem varovanju državne meje in pri tem izvajajo pooblastila, določena v prvem odstavku 37.a člena Zakona o obrambi. Pripadniki Slovenske vojske bodo pooblastila pod pogoji, ki so predpisani za policiste, izvajali skupaj s Policijo v skladu z načrtom Policije in na podlagi usmeritev Policije na območju odsekov, sektorjev in sekcij ob slovenski schengenski meji (državna meja med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško) v pasu 5 km zračne linije od mejne črte oziroma do najbližje cestne komunikacije, če cestne komunikacije v tem 5 km pasu zračne linije ni, so sporočili iz urada vlade.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2020 ob 6:27 volk gost

      Čista pravilno,ker so take razmere ljudje so pa ne poslušni kot vedno in se jim jebe za vse skupaj.Češ saj pa mi vse vemo,ljudje nihče nič ne ve, ve samo bog.

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.04.2020 ob 6:55 Magyar Bacsi gost

      Uvaja se tudi hitro vojaško sodišče!!! Za neposlušnost in neupoštevanje zastrahovanja skratka, da se ne bojiš Karči virusa bo vsak ustreljen!!!! Torej boljše, da trepetamo pred Karčijem, ker tako mogoče celo preživimo. Brrrrr, brrrrrr

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.04.2020 ob 8:31 gost

      Debeli Karci virus te je pofukal od odzadaj pa odpredi pa se v tvojo smrdljivo gofljo lapasto.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.04.2020 ob 8:58 eden gost

      Vlada potrila, kaj pa vlada ne bo potrdila, sedijo tam kot eceki pa gledajo toga samodržca, ka se njemi je čas stavo leta 91. Samo ka delajo tej partnerji, pa ta štajerska baba, ovima dvema nemreš zameriti, ka tak ne vejta zakoj sta tan, ta, ki bi mogla zastopati upokojenvce pa ne pisne. To vlado, ka se je sama postavila čim prej zamenjati, drugače se nam slabo piše.

      4 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.04.2020 ob 9:51 Joužek gost

        Vojsko so aktivejrale se države kouli nas, pa nišče panike ne zganja. Da se zadejve pomirijo, do šli nazaj v kasarne. Sledenje tistin, šteri bi mogli biti v strogoj karanteni doma, kar majo uvedeno tudi druge države, je predvideno le ob pison privolejnji okuženoga. Če ne privoli, ga odpelajo v karanteno. Je tou kršenje človekovi pravic ali skrb za zdravje še zdravi? Eni pač nemrejo preboleti, ka so nej na oblasti. Ka koli de zdajšnja vlada napravila, nede dobro. Rajši bi vidli, ka bi Šarec na glavou skako v prazen bazen. Pravzaprav je tou že napravo, zatou pa mamo zdaj drugo vlado. Šteroj se ide samo za oblast. Prejšnjin pa se je nej šlo za oblast?

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.04.2020 ob 9:54 gost

        eden, tij bedak....... ščejš opet takšen kaos, kak je biu pri Šarci.....dobro ka je Janša prišeu, pravi čas!

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.04.2020 ob 9:04 gost

      Janša je CAR

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.04.2020 ob 9:40 gost gost

      Drugo nemreš prabviti, kak betežen pa primitiven prekmurski narod. Ja v OŠ vsega nemrejo navćiti, dale ste pa nej prišli, to so J. volilci. Da bi van še dale delo risanke, budale.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.04.2020 ob 9:44 gost

      Budalo eno ti imaš itak samo posebno šolo.Primerljivo levakom.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.