https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Skupina Cocktail se predstavlja in napoveduje prvo avtorsko skladbo

13.04.2020 ob 9:00  

Skupina Cocktail je objavila promo video, s katerim se želi predstaviti širši javnosti, ob tem pa napovedujejo tudi svoj prvi avtorski komad.

Skupina Cocktail je prekmurska skupina, aktivna že 12 let. Na začetku je delovala kot duo, danes pa ima štiri člane:

  • Manuel Šarkezi - vokal, klaviature
  • Jože Bejek (Joško) - vokal, bass kitara
  • Tomaž Benko – vokal, kitara
  • Alen Schwarz - bobni

Člani prihajajo iz različnih krajev na Goričkem (Serdica, Gornji Slaveči, Domajinci) in so že od nekdaj najboljši prijatelji. To prijateljstvo je tudi tisto, kar jih veže skupaj, saj z njim izpopolnjujejo svoje glasbene sanje in podpirajo ideje vsakega. Igrajo večinoma na privat zabavah, slišati jih je mogoče na porokah, rojstnih dnevih, veselicah in drugih priložnostih za zabavo. O svojih javnih nastopih pa svoje oboževalce redno obveščajo na svoji Facebook strani.

Glasba, ki jo igrajo obsega zelo širok repertuar narodne zabavne glasbe, popa in rock zvrsti. Igrajo glasbo s celotnega Balkana od srbske, bosanske hrvaške in slovenske glasbe. Še posebej pa so prepoznavni po rock repertuaru, ki zaobjema yugo rock in skladbe svetovno znanih glasbenikov, kot so Tina Turner, Bryan Adams, Police, Skorpions, ACDC, Guns N Roses, Bon Jovi... 

Po 12 letih pa so se odločili izdati prvi avtorski komad. V sodelovanju z Romanom in Goranom Sarjašem pripravljajo dve skladbi, ena bo predvidoma izšla konca aprila oz. začetku maja, druga pa v poletnih mesecih. Skladbi bosta različni, saj imajo v skupini dva različna vokala. Prva skladba bo v njihovem prepoznavnem stilu mešanica med rock in trenutnim trendom, ki pa je zaenkrat še skrivnost. Druga skladba pa bo bolj za nežna srca in bo v več različnih jezikih.

V pričakovanju sklad pa si lahko ogledate promo video, ki ga je skupina posnela nedavno. Za promo video so se odločili na pobudo Romana Sarjaša in ker so si tega zaželeli tudi njihovi oboževalci. S tem pa s tudi ovrgli govorice, da je skupina razpadla. Z videom se predstavljajo širši javnosti, tako sebe kot člane kot tudi svoje delo, v upanju da gledalci skozi video začutijo, da so v njem pustili svoje srce in dušo.

    Fotogalerija