https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Pomurska podjetja soboški bolnišnici podarila ventilator in zaščitne komplete

2.4.2020  

Pomurska podjetja so Splošni bolnišnici Murska Sobota podarila ventilator in zaščitne komplete.

Prejšnji petek je stekla akcija, v kateri sta predsednik in direktor Pomurske gospodarske zbornice na prošnjo vodstva bolnišnice pozvala podjetja k skupni donaciji članov zbornice za nakup omenjenega ventilatorja in 16 kompletov osebne varovalne opreme za zdravstveno osebje. Podjetja so zbrala denar za nakup kliničnega ventilatorja Hamilton C3 (medicinski ventilator oz. naprava za umetno predihavanje pljuč) in 16 kompletov posebne varovane opreme za zdravstveno osebje, ki jih je bolnišnica dobila včeraj.

Ventilator stane 40 tisoč evrov in bo dobavljen maja. Aparat je nujen pri predihavanju najtežjih bolnikov, ki sami ne morejo več dihati. Bolniku v sapnik vstavijo cevko (postopek imenujemo intubacija) in ga priklopijo na ventilator, ki poganja zrak v pljuča.

16 kompletov opreme skupaj stane 40.500 evrov. Po standardih Svetovne zdravstvene organizacije so namenjeni za delo v enotah intenzivne terapije in zagotavljajo najvišjo stopnjo varovanja  zdravstvenega osebja. Najbolj zanesljivo zaščito predstavljajo t. i. osebni prečiščevalci zraka, ki jih uporabljajo tudi v enoti intenzivne terapije Infekcijske klinike Univerzitenega kliničnega centra Ljubljana.

Po zagotovilih predstojnice oddelka za perioperativno medicino Irene Drožina ta varovalna oprema ustrezno zaščiti zdravstveno osebje, ki je med opravljanjem svojega poklica stalno neposredno izpostavljeno okužbi z novim koronavirusom Sars CoV-2.

Akcijo je usklajevala Pomurska gospodarska zbornica in k sodelovanju privabila podjetja: Elrad International, Carthago, Radenska, Varis Lendava, Virs in Transpak, Gea Vipoll, Megras, skupina Arcont, Zavarovalnica Triglav – OE Murska Sobota, Sava Turizem, Paradajz, Medicop, Panvita, Pomgrad, Xal, Murexin – Kema, Lek Veterina, Elektromaterial Lendava, Hakl IT, Kodila, Terme Vivat, Mlinopek, Proconi, Rosenbauer, Radgonske gorice, Osem, Var, Friško, Saubermacher Slovenija, TKO, Ocean Orchids, Saubermacher Komunala Murska Sobota, Roto, Teleing gradnje, Pomurski sejem, Pharmamed, First, Nafta Strojna, Helos in Barting.

Pred imenovano akcijo zbiranja sredstev so bolnišnici že donirala podjetja: Odvetniška zbornica Slovenije, Cleangrad, Lek, Arcont, Vigros, Vinko Aleš Šnurer in Cvetko.

V bolnišnici se vsem donatorjem zahvaljujejo za izjemno velik in pomemben prispevek za zdravstveno oskrbo v Pomurju ter cenimo solidarnost v boju proti koronavirusni bolezni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2020 ob 14:50 ......... gost

      ge je pate ova najboukša firma s šoulinjami

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2020 ob 17:58 gost

      mađar orsag

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.04.2020 ob 4:42 jaz gost

      Vsaka čast donatorjem

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.