https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Nekateri zdravi varovanci iz ljutomerskega doma preseljeni še danes

2.4.2020  

Število okuženih s covid-19 v Domu starejših občanov Ljutomer (DSO Ljutomer) še naprej narašča. Številke so se sedaj povzpele na 33. Zdrave oskrbovance bo prevzel hotel Bioterme Mala Nedelja.

Oskrbovance bo prevzel hotel Bioterme Mala Nedelja

Zdrave oskrbovance doma bo prevzel hotel Bioterme Mala Nedelja, prvih 15 naj bi preselili še danes.

Po tem, ko je bil virus v petek potrjen pri dveh stanovalcih, je ta številka iz dneva v dan rasla. Po zadnjih podatkih je v sredo število okuženih naraslo na 33 oseb. V domu je sicer 152 stanovalcev in 90 zaposlenih.

Županja Občine Ljutomer Olga Karba je na Facebooku zapisala, da se svojci stanovalcev in občani vsakodnevno obračajo na vodstvo občine saj jih skrbi, da se bo virus razširil po mestu in občini.

Ob tem je tudi objavila zahteve svojcev stanovalcev in občanov do DSO Ljutomer. V teh med drugim piše, da je DSO Ljutomer navkljub potrjenim okužbam občanom še vedno dobavljal hrano, o tem ali obstaja nevarnost, da so bili pri prevzemu hrane v stiku z obolelimi zaposlenimi pa jih niso obvestili.

Kot je za STA povedala epidemiologinja z območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) v Murski Soboti Teodora Petraš, so po ogledu prostorov v Biotermah ocenili, da so primerni za bivanje predvsem za tiste varovance, ki so gibljivi, samostojni in z boleznimi, ki so stabilne. To pomeni, da ti starostniki ne potrebujejo dodatne nege.

"Pri tej izbiri moramo biti zelo previdni, seveda pa želimo s tem izolirati tiste, ki so zdravi, torej niso okuženi z novim koronavirusom," pravi Petraševa.

Skupno 162 oskrbovancev in 32 zaposlenih 

V domovih za starejše po državi je bilo v sredo skupno 162 oskrbovancev in 32 zaposlenih s potrjeno okužbo z novim koronavirusom, so sporočili z ministrstva za delo. Okuženih oskrbovancev je bilo tako 25 več kot v torek.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2020 ob 20:33 Gost gost

      Pa so se oglasili v Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, ki nasprotujejo preseljevanju stanovalcev iz domov ter da gre za hujše kršitve temeljnih človekovih pravic ! Pa kje in v katerih časih mi živimo ?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2020 ob 20:37 gost gost

        Zdrave oskrbovance bo prevzel hotel Bioterme Mala Nedelja. Tomislav Nemec je bil pogodbenik Bioterm Mala Nedelja, tudi to je potrebno vzeti v obzir in na znanje ?!

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2020 ob 7:49 Nibla gost

      Spoštovanje direktorju Bioterm, g. Miranu Blagovič, za tako odločitev. Spoštovanje vsem zaposlenim v DSO Ljutomer! Ni jim lahko. Uredniki so lepo doma, oni pa vlagajo 200% napora za naše starše, babice in dedke! Okuži se lahko vsak, ki ni hermetično zaprt v svojem domu, ne obsojajte, da ne boste sojeni.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.04.2020 ob 8:22 fešta gost

        Nič ne obsojamo, Nekateri zdravi varovanci iz ljutomerskega doma preseljeni še danes, direktorja preseliti na zavod za zaposlovanje !

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.04.2020 ob 13:15 gost gost

      Direktorja Nemca takoj razršiti! Kako lahko še naprej dobiva plačo direktorja?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.