https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V Pomurju prva smrtna žrtev, v ljutomerskem domu novi okužbi

4.4.2020  

Število okuženih z novim koronavirusom v Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer se je povečalo za dva, skupno jih je tako 43 oseb.

V petek pozno zvečer so rezultati testiranj pokazali še dve novi okužbi, eno med stanovalci in eno med zdravstvenim osebjem. Trenutno je v ljutomerskem domu potrjena okužba pri 39 oskrbovancih in štirih zaposlenih.

Neuradno naj bi v Pomurju zabeležili prvo smrtno žrtev zaradi koronavirusa. Šlo naj bi za osebo iz Doma starejših občanov Ljutomer.

V četrtek pozno popoldne so iz doma v hiše turističnega kompleksa Bioterme Mala Nedelja preselili 15 stanovalcev, ki niso okuženi z novi koronavirusom in lahko skrbijo zase, ostajajo pa v karanteni.

S tem so v domu pridobili deset sob, po katerih bodo lahko razmestili stanovalce, ki ostajajo v njem. Dom bodo razdelili na tri izolirana območja, na prvem bodo zdravi, na drugem sumljivi in na tretjem oboleli oskrbovanci.

Pri oskrbovanju varovancev v toplicah in domu so prišli pomagat dodatni zdravstvenimi delavci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2020 ob 9:46 gost

      preselili 15 stanovalcev, preseliti vodstvo takoj v zapor-takoj-

      15 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2020 ob 12:17 2021 gost

      Zanima me, kako se bo gripa imenovala leta 2021 v tem obdobju? Zanima me tudi, kje bo država vzela novih 5 miljard za nepotrebno deljenje denarja? Kot je izjavi princ teme JJ , Evrpoa bo čedalje bolj razdljena, sedaj bi baje naj prispevala delež na vsako državo, če tega v 25-ih letih ne pokrijemo, bo hudič- kako bomo po teh 20 letih poskrbeli zase, če ne bo sredstev. Jebe se princu teme, takrat se bo nekdo tretji jebal z današnjim zapravljanjem. Doma mask nimamo, jih izvažamo v Makedonijo, vprašanje za ministra Tonina in crkvenjaka Horvat Jocoja, koliko mask nam je dobavila Makedonija? Naše maske "baje" kradejo v drugih državah, mi pa "šeftamo z našimi z drugimi državami". Torej Depala vas se ponavlja, in to evidentno, isti ljudje - isto vojno dobičkarstvo. Teh nekaj miljard pa ne bo dobilo 60% potrebnih, saj ne bodo izpolnjevali pogojev, bodisi da niso plačali prispevkov, da izguba ni primerljiva z %, ki jih je postavila vlada itd. Torej spet podane same laži, bo pa denar verjetno neklje obtičal - višek mislim. Povrh tega, pa tisti, ki ga dobijo imajo že pogoje postavljene, kako ga bodo morali vrniti, se pravi DANES PREJEMAJO DRŽAVNI KREDIT. Zapomnite si eno, če bom živ, bi drugo leto rabil odgovor na zastavljeno vprašanje od bilokoga, kako se bo imenovala nova gripa v letu 2021?. Vlado pa naprošam, da še naj podaljša karanteno do novembra 2020, kajti tako imajo koalicijske stranke zagarantirane plače, državo in gospodarstvo pa naj gre k hudiču, banda pokvarjena. Saj nam bodo, Kitajci, Švedi, Korejci, Japonci dostavili, kar bomo rabili, edino vrag je s čim bomo plačali. Amen.

      26 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.04.2020 ob 13:37 gost

      TELE - levo

      5 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.04.2020 ob 14:38 Gost gost

      Jaz danes kupil maske v jagru, 29 evr. Italijanske, niti ene gumice, na eni strani luknja, zdaj pa mi ni jas no, kak jo naj spasem na ksiht. Če se nosijo samo na enem uhu? Jih italjani ni Mogli nucati, pa je za nas dobro???? Kaj naj zdaj?????

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.04.2020 ob 15:17 Gost gost

      Pardon, že našel drugo luknjo, problem rešen.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.04.2020 ob 15:22 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,a to govoriš o svoji?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.04.2020 ob 15:45 Gost gost

      Morti ne o tvoji. Govorim o luknjah na maskah, stekas?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.04.2020 ob 18:20 Pišta gost

      Pa kaj je delalo vodstvo v tem domu? Odstop bi bil nujen

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.04.2020 ob 22:43 Markec gost

      Le keri bi lehko napisa toti pocukrani članek o podpori. Ovidva sigurno ne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.04.2020 ob 10:46 gost gost

      Direktor DSO Ljutomer naj takoj odstopi! Odgovoren je!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.