https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Kitajsko mesto prepovedalo uživanje pasjega in mačjega mesa

6.4.2020  

Shenzhen je postalo prvo kitajsko mesto, ki je prepovedalo prodajo in uživanje pasjega in mačjega psa. Prepoved bo v veljavo stopila s 1. majem.

Gre za nadaljevanje ukrepa kitajskih oblasti, ki so že februarja prepovedale trgovanje in uživanje živali prostoživečih vrst, predvsem na tržnicah, ki slovijo po slabih higienskih razmerah in pogosto tudi brutalnih zakolih živali na licu mesta.

Na ta način želijo preprečiti prihodnje izbruhe, podobne pandemiji covid-19, ki trenutno pustoši po planetu. Čeprav natančen izvor virusa še ni znan, predvidevajo, da se je ta na človeka prenesel na eni od tržnic, na katerih prodajajo meso različnih živali.

Na živali, ki jih imamo pri nas za hišne ljubljenčke, mnogi ljudje na Kitajskem še vedno gledajo zgolj kot na vir hrane. Tradicija uživanja pasjega mesa na Kitajskem ima sicer več tisočletno tradicijo. Na letni ravni pa na Kitajskem pojedo 10 milijonov psov, a te številke z ozaveščanjem javnosti upadajo že nekaj let.

Prepoved uživanja mesa psov in mačk v mestu Shenzhen je posledica humanitarnih razlogov, navajajo oblasti. V prihodnje bodo prepovedane proizvodnja, reja, prodaja in uživanje pasjega in mačjega mesa. Kršiteljem grozijo kazni, višje od 1000 evrov, te pa so odvisne od živalske vrste, ki jo bodo oblasti zasegle.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2020 ob 13:44 gost

      Meni je vedno zanimiva meja med živaljo, primerno za gesti in hišnin ljubljenčkon. Gesti krave pa svinje očitno neje proti humanitarnin mejan, dočim se more jedenje mačk pa psov prepovedati iz humanitarnih razlogov...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2020 ob 16:54 Xy gost

      So zdan zivali rešene pred požrešnim človekom? Mislim, da kulture ne bo mogoče spremeniti. Tak razmišljajo. Se naprej bodo na ulicah klali vse živo, muhe bodo kraljevsko kakale, ljudje pa z užitkom jedli pražene kobilice, netopirjev, lastovicja gnezda, da se ti obrne. Vse posrano, krvavo, grozljivka. Njim užitek.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.04.2020 ob 21:05 gost

      Naj vsak ,ki jej pse in mačke crkne v največjih mukah .Te nesnage Kitajske so zastrupili cejli svejt in nikumor nič.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.