https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO in VIDEO: Maribor ugnal Nafto, točka Mure 05 v Gorici

24.7.2011  

Včeraj so bile odigrane tri od petih tekem Prve Lige. Nafta je domačem terenu klonila proti Mariboru, Mura 05 pa se je z gostovanja z Nove Gorice srečno vrnila s točko.

Nafta : Maribor 1:2 (0:1)

Strelci: 0:1 Volaš (37.), 0:2 Berić (84.), 1:2 Polareczki (88.).

V prvem polčasu sta si ustvarila priložnosti obe ekipi, a zadetek je uspelo doseči samo Mariboru v 37. minuti, ko je bil natančen Dalibor Volaš. V začetku drugega polčasa bi Nafta z malo sreče izenačila, neizkoriščene priložnosti pa so se maščevale v 84. minuti, ko je za vijolice zadel še Robert Berič. Naftaši so se še naprej trudili, a več kot častnega zadetka Rolanda Polareczkega v 88. minuti jim ni uspelo. Po dveh krogih Nafta nima še nobene točke, medtem ko ima Maribor maksimalen izkupiček.

Nafta: Ajlec, Korošec, Jerebic (od 74. N. Vöröš), Levačič, Matjašec, Lesjak, Tomažič-Šeruga, Vaš, Sreš (od 70. Stojko), Vinko, Zelko (od 60. Polareczki).

Maribor: Handanović, Vidović, Mejač, Tavares (od 69. Berić), Ibraimi (od 88. Rep), Volaš, Cvijanović, Rajčević, Mertelj, Da Silva (od 90. Dodlek), Trajkovski.

Hit Gorica : Mura 05 1:1 (1:0)

Strelca: 1:0 Galešić (26.), 1:1 Gregorič (64./avtogol).

V tekmi, kjer so prevladovali domači, je Mura 05 srečno osvojila točko. Goričani so skozi celotno tekmo oblegali vrata Aleša Luka, ki je klonil v 26. minuti, ko je iz prostega strela zadel Goran Galešić. Na drugi strani so črno-beli na celi tekmi na domača vrata sprožili en sam strel, zadetek za izenačenje pa si je Hit Gorica v 64. minuti dosegla kar sama. Po dveh krogih Hit Gorica tako ostaja brez zmage, Mura 05 pa je še neporažena.

Video: Gregor Grgurič in Matej Korošec

Hit Gorica: Simčič, Buzeti, Zarifović, A. Jogan, Gregorič, M. Mevlja, Kovačević, Galešić, Vicente (od 86. Arčon), Plut, K. Jogan (od 69. Stojanović).

Mura 05: Luk, Janža, Kouter, Ošlaj, Cipot, Maruško, Horvat, Bohar (od 60. Sprečo), Fajić, Lotrič (od 46. Pavel), Sreš (od 85. Gruškovnjak).

Prihodnjo nedeljo bo v Murski Soboti nogometni praznik, saj se bosta v prekmurskem derbiju pomerila Mura 05 in Nafta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.