https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Zvečer na nebu roza superluna, največja polna luna v letošnjem letu

07.04.2020 ob 15:10  

Danes, 7. aprila, bo na nebu zasijala najbolj sijoča in največja polna luna v letu 2020.


Aprilska polna luna ima več imen – velikonočna, rožnata ali potonkina. Čeprav ne bo roza barve, tako se imenuje, ker se pojavi v času roza cvetja, kar simbolizira pomlad, bo tokratna luna najbližje Zemlji in v tem položaju večja od običajne polne lune.

Prva superluna se je sicer na nebu letos pojavila že 9. marca, a ta, ki bo na nočnem sporedu danes, bo žarela močneje. Vidna bo po sončnem zahodu, na nočnem nebu pa jo boste lahko opazovali naslednjih nekaj dni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.04.2020 ob 15:57 Lendavski nadvojvoda gost

      Sosedi od Čundraša ,pozor,ne se strašit ,to bo le Čundraš tulil tja gor,prepričan,da se mu je san presvetli Ivan prikazal.

      9 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2020 ob 17:49 gost gost

      Nej zaman ka je cejli svejt zmešani, to ježe stara modrost, ko je puna luna je se zmejšano. Najbole pa naši politiki oz sedanji vodilni pa njihovi zvesti psi in tisti, ka jin sledijo pa ne vejo zakoj. Narobe svet.

      12 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2020 ob 18:03 gost

      Jaz bi pa prej pravo, da se bo debelemu Janša skoz luno prikazoval in bo mu v spalnico celo noč svetil. O fak zopet bo mel nočne more z Janšo in bo jutri celi masten vstano.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.04.2020 ob 21:09 Lendavski nadvojvoda gost

      Pa,Janšisti zasmrajeni,pa kje ste tega debelega našli?

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.