https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

V Dolgi vasi v osamitvi osem okuženih in dva zdrava

8.4.2020  

V gostilni v Dolgi vasi, kjer je v osamitvi ostalo deset državljanov, se stanje ni spremenilo. V osamitvi je osem okužein ter dva zdrava. 


Od osmih s potrjeno okužbo s koronavirusom ostajata tam tudi dva, ki sta bila na testiranju negativna, saj doma nimata ustreznih razmer za osamitev, zato želita ostati v karanteni 14 dni, kot je bilo to določeno tudi s prvo odredbo. Vsi v osamitvi se počutijo dobro.

Lendavski župan Janez Magyar je za STA povedal, da je Nacionalnemu inštitut za javno zdravje (NIJZ) že predlagal, naj ob izteku dvotedenske osamitve znova testirajo vse v dolgovaški gostilni, pri čemer upa, da bo predlog sprejet, saj ga skrbi za zdravje občanov. "Da je ta skrb upravičena, se je v Dolgi vasi že pokazalo, saj so bili po drugem testiranju pozitivni tudi nekateri, ki po prvem niso bili," je opozoril Magyar.

V Dolgi vasi so konec marca v dvotedensko karanteno nastanili 28 ljudi, ki so prišli z avstrijske Tirolske, okužbo na novi koronavirus pa so sprva potrdili pri sedmih. Čeprav je bilo za vse najprej odrejeno, da morajo biti v osamitvi 14 dni, so po navodilu NIJZ neokuženi že po šestih dneh lahko odšli v domačo osamitev, vendar tega nekateri niso hoteli storiti, ker so se bali, da so morda vendarle okuženi in niso hoteli ogrožati sorodnikov. Zato so jih 15 znova testirali in odkrili štiri nove okužene.

Po besedah župana bo občina skupaj z občinskim štabom civilne zaščite in Rdečim križem državljane še naprej oskrbovala in jim zagotavljala varnost.

* Naslovna fotografija - foto: Tomaž Galič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.