https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Slovenija je v pričakovanju začetka rahljanja ukrepov

14.4.2020  

Slovenija je v pričakovanju začetka rahljanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Zdravstvene ustanove bodo danes znova začele izvajati nenujne ambulantne specialistične dejavnosti, nekatera podjetja pa bodo spet zagnala proizvodnjo.

Na ministrstvu za zdravje so se minuli teden odločili za postopno uvajanje zagotavljanja nenujnih oblik zdravljenja in s tem razbremenitev izvajalcev zdravstvene dejavnosti na primarni ravni, zagotovitev pretočnosti bolnikov iz primarne na sekundarno raven ter čim prejšnjo zagotovitev zdravstvene obravnave tudi drugim bolnikom. Poleg tega skušajo na ta način zmanjšati tudi učinek sprejetih ukrepov na podaljševanje čakalnih dob.

Ponovna uvedba dejavnosti, kot so ambulantna specialistka in diagnostika, rehabilitacije in druge nenujne oblike zdravljenja, bo po vladnem odloku, ki je v veljavi od sobote, veljala le za bolnike, »ki imajo negativno epidemiološko anamnezo in nimajo prisotnih znakov okužbe dihal in pri katerih bi opustitev ali preložitev zdravstvene storitve vodila v poslabšanje zdravstvenega stanja«.

Oživljanje se napoveduje tudi v predelovalni industriji. Danes bodo med drugim proizvodnjo znova zagnala podjetja Hisense Gorenje, Adria Mobil in Elan, medtem ko so se v Revozu odločili, da bo proizvodnja stala tudi še ta teden. Številna proizvodna podjetja so kljub omejevalnim ukrepom države za zajezitev širjenja koronavirusa ohranila delovanje proizvodnje. Ob živilskih in infrastrukturnih podjetjih ta teče med drugim v Leku, Krki, Siju, Tabu, Impolu, Uniorju, Cablexu, Domelu, Knauf Insulation.

Vlada bo medtem danes predvidoma pojasnila, katere ukrepe bo še sprostila v tem tednu. Glede na dosedanje napovedi iz vladnih vrst bodo med ponudniki storitev, za katere bodo omejitve odpravljene najprej, vulkanizerji, avtopralnice, avtomehaniki in trgovine z gradbenimi materiali, poroča Svet 24.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2020 ob 10:03 puurdi gost

      TOU JE ZDAJ DRUGORAZREDNI IN KDO VAM LAŽE NA TV JJ. ZA PRIMERJAVO Odranci 6.9 površina (km2 -Kočevje 555.4 površina (km2 MAJO 80 X VEČJO POVRŠINO ZA GIBANJE V OBČINI .So tej v vladi načeli s JJ normalni ali se drogejrajo ! PROSIM ZA ODGOVOR ČI JE ŠE KERI V TON SDS NORMALEN.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2020 ob 10:19 gost

      Pri JANŠI nega prvo ali drugo razredni.Vsi smo enaki vsi Slovenci .Samo pri levuharjih je narod razdeljen.Na Desnici so vsi normalni kar se pa za levico nikak ne more trditi.Moti vas Nova 24 tv POP kanal A RTv vse komunajzerske tv pa te ne motijo.Nova 24 tv se financira sama,zdaj pa so jo podprli Madžari. Kanal a financirajo Amarikanci POP tv je v lasti Čehov ki so že začeli z čistkami.Zdaj pa pride še RTV na vrsto tam je ene nesnage ki jo bo treba počistiti. Ti če si purdi itak nimaš vseh papirov.

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.04.2020 ob 10:31 puurdi gost

        Vijdin ka si tij tudi zreli za toga vašega SDS doktora AJATOLA ALI HAMENEJA , ker ti metadon več ne pomaga .

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2020 ob 10:36 gost

      Janša je že enkrat skoraj pripeljal državo do bankrota------------sedaj se bo to zgodilo. Janša je komunist in tako se tudi obnaša. Sramota je, da lahko takšno primitivno stvorenje vodi SLOVENIJO. TAKOJ ODSTOPI NAJ ALI GA ODSTRANITI POLOŽAJA .

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.04.2020 ob 10:49 gost

        ČE JANŠE NE BI BILO BI ŽE TI CRKNIL IN NE BI ŽALITVE PISAL. DA TE NI SRAM. TI SI DOBRO PRISESAN NA DRŽAVNE JASLI E MOJ DRAGI TO NE BO VEČ ŠLO POTREBNO BO DELATI.

        2 12 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.04.2020 ob 11:58 puurdi gost

        DOBRO PRISESAN NA DRŽAVNE JASLI E MOJ DRAGI - Se vijdi en mejsec je SDS na vladi pa vijdimo , kama pes taco moli ...

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.04.2020 ob 10:52 gost

      Nega večjih idiotov na svetu kot so v stranki SDS.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.04.2020 ob 12:29 laganje gost

      SDS pošlje v Bruselj depešo, da imamo novinarski sistem iz bivše SFRJ, ZAKAJ????????????????????????????? Zato, da princ teme JJ ssvojimi služabniki pokoruje narod in o tem novinarji ne morejo pisati, če pa že, pa so iz prejšnjega sistema. Da imamo diktatorja pa vidijo sosedi Avstrijci in Hrvati, ki se dobesedno norčujejo iz izjav služabnika Kacina in one butaste babe, ki naj bi predstavljala stroko.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.04.2020 ob 17:55 gost

      Kakšen je smisel omejevanja na občino, če se eni lahko gibljejo na več kot 200 kvadratnih kilometrov površine, drugi pa na meje kak 10 kvadratnih kilometrov. Poleg tega majo v velik občinah na razpolago velike trgovske centre, kjer se eni tudi v tem času hodijo sprehajat in morajo vsakič iti v najmanj tri trgovine, tisti v malih občinah pa čakajo veni v vrsti pred edino mini trgovino v občini, ka prijdejo na vrsto, ka jih varnostnik not spistij pa vupajo, ka nede nekaj tistih polic, ki jih premore trgovina popolnoma praznih.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.04.2020 ob 18:47 gost

      PODPORNIKI JANŠE SE VAM IZTEKA VODENJE DRŽAVE. JANŠA SE OBNAŠA KOT NEKDAJ MAO ZE TUNG. SRAMOTA IN NAJ TAKOJ ODSTOPI,KER BO DRŽAVO PRIPELJAL DO BANKROTA.KOMUNIST JANŠA ZAPUSTI SLOVENIJO ZA VEDNO IN ODPOTUJ V KOREJO. ČAO.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.