https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V DSO Ljutomer ozdravelo že 12 oseb, a beležijo tudi nove okužbe

15.4.2020  

V Domu starejših občanov Ljutomer (DSO) je do sedaj ozdravelo dvanajst oseb. A širjenja še niso uspeli zajeziti, saj beležijo tudi nove okužbe.

Kot so sporočili iz DSO je bilo včeraj ponovno testiranih dvanajst stanovalcev, od tega je bilo devet negativnih. Doslej je ozdravelo skupno deset stanovalcev in dva zaposlena v DSO. Žal pa širjenja niso uspeli v celoti zajeziti, saj beležijo tudi nove okužbe tako pri stanovalcih, kot pri zaposlenih. Po torkovem testiranju je bilo 10 testov pozitivnih, in to pri šestih stanovalcih in štirih zaposlenih iz zdravstvenega doma.

Skupno je bilo v DSO na testiranjih 89 pozitivnih na novi koronavirus, od tega 64 stanovalcev, 20 zaposlenih in pet zaposlenih iz zdravstvenega doma.

Kar se tiče zdravstvenega stanja stanovalcev je zdravnik v Zdravstvenem domu Ljutomer Sašo Duh, dr. med. spec. druž. med., optimističnem in pravi, da je večina obolelih stanovalcev brez večjih zdravstvenih težav. Tudi okuženi zaposleni prebolevajo okužbo brez večjih zapletov. Nekoliko težji potek bolezni pa ugotavljajo pri nekaterih pacientih, ki so bili že prej v paliativni oskrbi ali so bili slabšega zdravstvenega stanja ter so imeli tudi druge resne bolezni.

Sporočajo tudi, da delo tam poteka normalno, saj jim je uspelo zagotoviti dovolj ekip.

Zdravnik Sašo Duh pa o delu v domu pravi: »Ne gre za bolnišnični oddelek. Vse stanovalce obravnavamo na način, kot da so vsi okuženi, zdravimo pa jih po najvišjih strokovnih načelih, ves čas pa smo v kontaktu s specialisti iz Splošne bolnišnice Murska Sobota in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor ter širše. Vsi zaposleni v domu nosijo popolno zaščitno opremo. Stanovalci razmišljajo zelo optimistično in nestrpno pričakujejo dan, ko se bodo lahko podali na sprehod v ozelenel park v neposredni bližini.«

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota je bilo doslej vključenih skupno 14 oseb, nekateri le za dan ali dva, večina za dalj časa. »Zelo smo hvaležni za njihov angažma, saj lahko bistveno prispevajo k zajezitvi okužbe,« so še zapisali.

Zaposleni zdravstveni delavci v domu imajo glede na njihovo situacijo doma možnost prenočitve, ki so jim jo uredili v bližini doma. Prav tako dobijo ustrezno prehrano, od včeraj je za to s pomočjo donatorjev poskrbela civilna zaščita Ljutomer, za kar so jim hvaležni, so zaključili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2020 ob 9:19 gost

      ŠE EN DOKAZ VEČ, DA TA VIRUS NI TAKO NEVAREN IN SMRTONOSEN KOT GA NAM PRIKAZUJEJO SDS DOKTORCA, NJENA VLADA IN MEDIJI. MEDIJI VAS JE PA LAHKO ZELO SRAM, DA NISTE NA ZAČETKU PISALI O STANJU TEH STANOVALCEV, O MNENJU TEGA DOKTORJA. SAMO STE NABIJALI O ŠTEVILU OKUŽENIH IN SEJALI PANIKO MED LJUDI. ČE BI JAZ IMEL KAJ BESEDE, BI PREPOVEDAL DELO TAKIM PISUNOM, KI SEJEJO PANIKO, NE OBVEŠČAJO PA LJUDI O DEJANSKEM STANJU.

      14 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2020 ob 9:29 Gost gost

      SEDAJ PA NAJ NAPIŠEJO ŠE KOLIKO JIH JE BILO VČERAJ POZITIVNIH IN KOLIKO JIH JE UMRLO ZARADI TE BOLEZNI!

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2020 ob 9:32 Milena gost

      tako, naj se napiše koliko jih je umrlo v tem času v tem domu, pa po resnici

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2020 ob 9:40 hud stric gost

        ne povedo koliko jih je v resnici umrlo.. poglejte si podatke na straneh pogrebništev.. tele izjave, da gre za umrle po naravni poti so milo rečeno smešne... (ali še slabše, da zaradi pridruženih bolezni)

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2020 ob 9:34 gost

      Panika je v tvoji glavi ali bolje neznanje.Vidi se po tvojem pisanju da si levuharski primitivec.Če bi ostala tvoja dr.ki je zdravnike poslala v službo namesto da bi jih testirala bi vse te smrti in okužbe bile v manjšem številu.Samo levuharji ste zmeraj najbolj pametni.ja ti bi dovolil pisanje pametnjakovičem kot si ti .Ja poznamo take ki že 75 let tulijo v isti rog.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2020 ob 10:02 gost

      BIk lEVUHARSKI ole ole ooooole.Še bik je jezen na coto RDEČO.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2020 ob 10:10 gost

        OVCA BEEEEEEEEE. TEBE BI LAHKO JANŠA V PREPAD VRGEL, PA BI SE ŠE V ZRAKU DRL, MEDTEM KO BI LETEL V SMRT, JANŠA TI MOJ BOG, TI SI MOJ ODREŠITELJ. BUDALO DESNO ZATELEBANO. V MURO SE FUKNI. NEDE NIKŠNE ŠKODE.

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2020 ob 10:17 gost

      Kak deca v vrtecu to si ti kaj sem pa jaz. Jaz sem Janša kaj si pa ti? Ti si ovca, kaj sem pa jaz? Ti si levuhar kaj sem pa jaz? Jaz sem desnuhar kaj si pa ti. No v tem stilu pišeta na nivoju petletnega otroka. Saj ni res pa vendar je.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2020 ob 10:42 gost

        VRAČAM MU V NJEGOVEM JEZIKU, KER NORI KOT JE, DRUGEGA NE RAZUME. NE RAZUME NITI URADNIH PODATKOV. RAZUME SAMO TISTO KAR VIDI NA LAŽNIVI JANŠEVI TELEVIZIJI, NIMA NITI TOLIKO PAMETI, DA BI NA GOOGLU POGLEDAL KAKŠEN PODATEK IN GA RAZUMEL. MI JE ŽAL, DA SE MORAM SPUSTITI NA TAKŠEN NIZEK NIVO, A TISTI MANJ PAMETNI DESNIČARJI RAZUMEJO SAMO TAK JEZIK.

        3 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.04.2020 ob 10:43 gost

      Tudi manj pametni levičarji govorijo v tem jeziku.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.04.2020 ob 10:46 gost

      Živel J.JANŠA in to kar nekaj mandatov.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.04.2020 ob 11:02 gost

      Prosimo poštenega najditelja- kmeta da nam levakom vrne puško ki jo je serpentinšek odvrgel v kukoršče , ko je dezertiral.Preveč trpimo in še Desničarji nas zbadajo.Zato še enkrat naprošamo vrnite nam puško ne moremo več ,ne zdržimo,joj prosimo puško.Vaš levuharski novinar b .zgaga -intelektualec bi to lahko raziskal ,kje je puška.Nato pa sporočil v na svet EU da je puška na Desni strani ,ubogi levuharji pa razoroženi zelo trpijo.Nevzdržne psihične bolečine.

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.04.2020 ob 11:07 strelec gost

      Če se virus tak širi v domu starejših Ljutomer tudi med zdravstvenimi delavci, z tega sklepam, da tudi maske nič ne pomagajo, saj pa so zdravstveni delavci dobro zmaskirani pa razkuženi pa se vseeno nalezejo, kak za vraga je to možno. Sumljiv ta virus res. Širi se bolj kak kuga-črna smrt

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      15.04.2020 ob 11:23 gost

      O domu v Soboti, Rakičanu, Rogaševcih ne boste nič pisali? Vam Jevšek in Hoblaj ne pustita pisati o tem kaj se tam dogaja?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      15.04.2020 ob 11:48 Prlek gost

      V DSO Ljutomer vordstvo marsikaj skriva in prekriva, negovalke pa so pregorele od sikiniranja. Umrli so 3. Upam, da bo nekdo odgovarjal za to slamastiko, ki je nastala v DSO zaradi malomarnosti vodilnih

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      15.04.2020 ob 12:51 Prlek gost

      Umrlih je več..

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      15.04.2020 ob 21:06 gost

      Šarec ni poskrbel za zaščitne maske zato ker je hotel nagoditi levakom.Levi pa rabijo NAGOBČNIKE.to pa nihče ne izdeluje ker za 300000norcev se ne izplača zaganjati proizvodnje NAGOBČNIKOV.Naj kar pocrkajo.Trdijo da je vse izmišljeno da virusa ni pa tudi nagobčnikov za levuharje NI.še malo pa se bojo ukinile ČEBELE med pa bojo delali levuharji.Ja ja saj pa oni to vejo in zmorejo.Otem sploh ni dvoma.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.