https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Davčna uprava prejela 16 tisoč potrjenih izjav samozaposlenih

15.4.2020  

Izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 sta podala član vladne svetovalne skupine za pripravo ukrepov za omilitev posledic epidemije za državljane in gospodarstvo Ivan Simič ter vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.  


Od sobote je v veljavi prvi paket ekonomskih ukrepov za blaženje posledic epidemije z novim koronavirus, stopnjuje se delo na pripravi drugega paketa, ki bo predvidoma sprejet še do konca tega meseca.

"Zavedamo se, da je obseg sprememb, ki jih je vnesel PKP1, širok, in da vsa področja in vprašanja v prvem paketu niso bila naslovljena. Zaradi časovne stiske tudi niso mogla biti vključena," je povedal vladni govorec Jelko Kacin. 

Kacin se je zahvalil svetovalni skupini, ki je zadolžena za pripravo smernic za oba paketa in oblikovalcem zakonskih besedil.

Davčni strokovnjak Ivan Simič je dejal, da je sama zakonodaja PKP1 bila pripravljena rekordno hitro, ni pa bila povsod informacijsko podprta, zato tudi nekatere težave. To se je hitro odpravilo npr. z razvojem programom za obračun plač.

"Finančna uprava Republika Slovenije se je dobro organizirala. Odpravila je rek obrazec, ki je sicer še na voljo, do 23. aprila pa bo pripravljen nov, s katerim se bo lahko obračunavalo po veljavnem zakonu. Zakon velja od 13. marca do 31. maja 2020," je dejal Simič. 

 

 

Sproščanje ukrepov za zajezitev koronavirusa? 

Vlada je pripravila spremembe odlokov. Vse pa je odvisno od tega, koliko bo jutri potrjenih okuženih. Koliko bo pozitivnih na testih, koliko bo hospitaliziranih. Praznični dnevi namreč niso reprezentativni, ker je bilo opravljeno veliko manj testiranj. "Od vsega tega je odvisno, kakšna bo odločitev vlade na popoldanski seji. Seja je zamaknjena v popoldanski čas prav z razlogom, da bo lahko strokovna skupina pri ministru za zdravje realno ocenila, ali se trend, ki se ga veselimo že nekaj dni, nadaljuje," je dejal Kacin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.