https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Zoran Hoblaj: Odločno nasprotujemo vrnitev okužene osebe nazaj v dom starejših

16.4.2020  

Kot smo že poročali, so v soboto, 11. aprila 2020, v Domu starejših Rakičan zabeležili prvo okužbo.

Ne beležijo novih okužb

V Domu starejših Rakičan v enoti Center za starejše v Murski Soboti nimajo do današnjega dne zabeleženih novih okužb ne pri stanovalcih te enote, kakor tudi ne pri zaposlenih v enoti, so sporočili iz doma starejših.

So pa jih iz UKC Maribor obvestili, da jim bodo osebo, ki je okužena s covid-19, v naslednjih dneh pripeljali nazaj v Center za starejše v Murski Soboti. "Temu odločno nasprotujemo, saj smatramo, da bi s tem povzročili samo dodatno potencialno žarišče za širjenje okužbe s covid-19. Ker v enoti nimamo nobenih potrjenih dodatnih okužb, bi bilo popolnoma nesmiselno tako osebo vračati v dom, še posebej ob dejstvu, da so bolnice prazne in je v njih nameščenih samo okrog 100 oseb z okužbo covid-19. Bolnišnične kapacitete, ki so na voljo samevajo, uvedeni preventivnimi ukrepi so rast epidemije upočasnili in nobenega razloga ne vidimo, da take osebe ne bi zadržali v bolnicah do trenutka, ko bo test na okužbo pri taki osebi negativen.

Zato smo za jutrišnji dan, 17. april 2020, sklicali sestanek vseh pristojnih služb (obeh pristojnih ministrstev, občine, Splošne bolnišnice M. Sobota, predstavniki NIJZ, imenovani koordinatorji, vodstvo doma), na katerem bomo skušali nastalo situacijo rešiti, je zapisal direktor Doma starejših Rakičan Zoran Hoblaj.

    Fotogalerija