https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Matura junija, priprave najverjetneje po prvomajskih praznikih

18.4.2020  

Na tokratni izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 so sodelovali ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec ter vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin. 


S ponedeljkom tehnični pregledi in nekateri javni linijski prevozi

Kot je uvodoma dejal Jelko Kacin je vlada včeraj na področju javne infrastrukture sprejela dodatne ukrepe sproščanja. S ponedeljkom bo tako dovoljeno opravljanje tehničnih pregledov in ostalih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil. Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, je v vsakem primeru podaljšana do 19. junija 2020.

Sproščajo se tudi nekatere oblike javnega linijskega prevoza - posebni linijski prevozi potnikov, ki so trenutno namenjeni prevozu delavcev od doma do delovnega mesta in nazaj. Navodila za organizatorje in izvajalce teh linijskih prevozov bodo na svoji spletni strani objavili pri NIJZ. 

Podaljšanje prometnih dovoljen in zavarovanja motornih vozil podaljšana do 19. junija

Kot je potrdil Jernej Vrtovec se tako z 20. aprilom ponovno začnejo izvajati tehnični pregledi in drugi postopki v zvezi z registracijo motornih vozil ter dela v tahografskih delavnicah, dela v teh službah pa se izvajajo le, če so upoštevana vsa priporočila NIJZ  za preprečevanje okužbe. Okoli 400.000 vozil potrebuje podaljšanje prometnih dovoljenj, zato so se odločili, da se veljavnost vseh prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, podaljšuje do 19. junija.

»Stranko, ki kaže bolezenske znake, se takoj zavrne in napoti domov. Upošteva se razdalja, umivanje ali razkuževanje rok, brezkontaktna predaja dokumentov, izvaja dezinfikacija vozila, čakanje strank izven prostora …« je opozoril.

"S ponedeljkom omogočamo tudi posebne linijske prevoze, ki jih organizirajo gospodarski subjekti za prevoz zaposlenih na delovno mesto in nazaj. Organizator in izvajalec prevoza morata upoštevati omejitev števila potnikov na največ 1/3 števila registriranih sedežev. Sedeži morajo biti označeni. Potniki čakajo na razdalji, nosijo masko in si ob vhodu in izhodu razkužijo roke," je dejal Vrtovec. 

Simona Kustec: Matura bo, priprave najverjetneje po prvomajskih praznikih

"Za nami je pet tednov izvajanja izobraževanja na daljavo in še dobrih 8 tednov do šolskih počitnic. Šolsko leto bomo pripeljali do konca do poletnih počitnic", je jasno povedala ministrica za izobraževanje znanost in šport Simona Kustec in predstavila nekaj sklepov, priporočil in navodil za izobraževanje, ki so jih sprejeli v zadnjem času.

"Učitelj lahko izvaja ocenjevanje znanja učencev na daljavo tudi na individualen način. Izbere lahko različne načine ocenjevanja. V 2. ocenjevalnem obdobju se znanje oceni vsaj enkrat. Če je učenec negativno ocenjen, mora imeti priložnost popravljanja vsaj enkrat. Učiteljem se priporoča, da pri zaključni oceni izhaja iz ocen do 16. marca, ampak naj pri tem upošteva tudi napredek učenca po tem datumu. Načine in oblike ocenjevanja naj učutelji uskladijo v strokovnih aktivih", je dejala ministrica.

Poudarila je, da matura bo potekala. Začela se bo 30. maja, roki izpitov - razen za esej iz materinščine - ostajajo nespremenjeni. Po prvomajskih praznikih bi se dijaki 4. letnikov po njenih besedah lahko predčasno vrnili v šole za priprave na maturo.

Prijave za vpis v srednje šole bo treba oddati do 11. maja. Prenos že oddanih prijav bo od 16. junija. Vpis v srednje šole bo potekal med 30. junijem in 6. julijem. Izpiti nadarjenosti pa bodo začetek junija.

Ne bo pa nacionalnih preverjanj znanj v 6. in 9. razredu osnovne šole, prav tako ne bo zaključnih izpitov v glasbenih šolah.

Izobraževalne zavode bodo odprli takoj, ko bo podana ocena vseh pristojnih, da je to dovolj varno za vse udeležence. Za zdaj pa varstvo in izobraževanje od doma ostajata za zdravje najboljša izbira, je še dejala. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2020 ob 12:30 AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel >>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.