https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Tudi ljutomerska županja poziva, da se vodstvo DSO Ljutomer zamenja

22.4.2020  

Poročali smo že o včarajšnjih očitkih ministra za zdravstvo, Tomaža Gantarja, na same očitke se je odzval tudi mag. Tomislav Nemec, objavljeno pa je bilo tudi odprto pismo zaposlenih v DSO Ljutomer. K vsemu temu se je odzvala tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki poziva da se vodstvo v domu zamenja. 


Izjavo županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, objavljamo v celoti: 

"PRIDRUŽUJEMO SE OCENI ZDRAVSTVENE STROKE IN ŠTEVILNIM POZIVOM, DA SE ZAMENJA VODSTVO DOMA STAREJŠIH OBČANOV, ČEPRAV JE TO VPRAŠANJE POLITIKE IN MINISTRSTVA NE OBČINE!....ZAKAJ?

Širijo se okužbe (110 okuženih) ter smrtni primeri (po neuradnih podatkih 14 od tega samo preteklo nedeljo 6).

Nedopustno je, da zavod, Dom starejših občanov Ljutomer (DSO), ki ga je ustanovilo Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) in v katerem direktorja imenuje minister za DDSZ, ovira delovanje zdravstvenih strokovnjakov.

Prav je, da minister za DDSZ takoj ukrepa.

Ne strinjam se namreč s pojasnilom direktorja DSO, da je vse v redu in da stari ljudje pač umirajo.

Svojcem umrlih izrekam iskreno sožalje.

Podpiram vse ljudi iz zdravstvene stroke, ki si močno trudijo pomagati v tej stiski in jim izrekam polno podporo.

Danes se po 4-urnem sestanku ugotavlja, da se onemogoča njihovo delo in se ne izvajajo dana navodila. Tudi to ni v redu! Zato sem se odločila, da naslovim zahtevo na ministra za DDSZ, da uredi stanje v DSO.

V občini Ljutomer zahtevamo, da se da prednost stroki in, da se jim ponudi vso potrebno podporo in pomoč, da bodo lahko nemoteno izvajali ukrepe na najvišji možni strokovni ravni, s sočutjem do sočloveka.

Zdi se sicer verjetno, da minister za DDSZ ne bo ukrepal in bo stroka utišana, kar je narobe.

Ljudje se v teh časih upravičeno bojijo izpostaviti se in tvegati maščevanje. Ne moremo zahtevati od zdravnikov, medicinskih sester in infektologov, da bi se zamerili napačnim ljudem.

Vem pa, da so na vseh ravneh države izjemo zavzeti in strokovni ljudje, ki jim je mar in lahko pomagajo.

Verjamem, da se bodo zavzeli za vse nas občanke in občane, kar pa seveda ne bo možno, če bo stroka utišana saj se potem bojimo, da bodo upravičeno zapustili prostore DSO."

*Foto: arhiv Pomurec

 

 

    Fotogalerija