https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V DSO Ljutomer tri nove okužbe, kaj bo s selitvijo okuženih še ni jasno

22.4.2020  

V torek so v DSO Ljutomer znova potrdili nove okužbe. Od 25 testiranih, sta bila pozitivna dva stanovalca in en zaposleni.  Po torkovi izjavi ministra za zdravje Tomaža Gantarja, da okuženih oskrbovancev doma starejših občanov (DSO) Ljutomer ne bodo selili v ptujsko bolnišnico, do sedaj še ni jasno, kaj bo s selitvijo.


Okuženih 113 ljudi, ozdravelo 34

V torek so v DSO Ljutomer odvzeli 25 vzorcev, na testiranju sta bila pozitivna dva stanovalca in eden zunanji zaposleni. Skupno je bilo do torka okuženih 113 ljudi, od tega 83 stanovalcev, 22 zaposlenih in 8 zunanjih sodelavcev, ki pomagajo v domu. Do torka je ozdravelo 26 stanovalcev in osem zaposlenih.

Niko Miholič: Žogica zdaj na ministrstvu in stroki

Kot je včeraj večer ostro dejal minister Gantar, oskrbovancev v ptujsko bolnišnico ne bodo selili. Kot je dejal sam, se s pristojnimi v ptujski bolnišnici nima več kaj pogovarjati, če ne želijo razumeti, zakaj bi bila selitev potrebna, zato bo poiskal novo rešitev.

Na ljutomerski občini pa so danes povedali, da so bili v torek ob novici o selitvi okuženih na Ptuj presenečeni, saj na sestanku pristojnih v Ljutomeru istega dne o tem sploh ni bilo govora.

Po besedah ljutomerskega podžupana Nika Miholiča so na sestanku predstavniki zdravstvenih delavcev, ki pomagajo v domu dva tedna, opozarjali, da v sedanjih razmerah ne morejo delati.

"Mi smo jih prosili, naj ostanejo in pomagajo po najboljših močeh ter da naj stroka pove, kaj je narobe, kje so nepravilnosti. Stroka je rekla ministru, da je vse narobe in da je treba nekaj radikalno spremeniti, zato je žogica zdaj na ministrstvu in na stroki. Naj torej stroka pove, če pa stroki ne verjamemo, potem pa res ne vem, komu naj še verjamemo," je dejal Miholič.

Vodstvo ptujske bolnišnice ni dalo nobenega signala da od dogovora odstopa

Ministrstvo za zdravje se je v ponedeljek z vodstvom ptujske bolnišnice dogovorilo, da v bolnišnici začasno prevzamejo 40 okuženih oskrbovancev ljutomerskega doma, ki ne potrebujejo hospitalizacije. Zaposleni v ptujski bolnišnici se s tem niso strinjali, a so v rešitev vendarle privolili, nato pa je minister zvečer spremenil odločitev.

Foto: arhiv Pomurec

Direktorica ptujske bolnišnice Anica Užmah je danes za STA povedala, da za zdaj kakšnega uradnega obvestila s strani ministrstva za zdravje o tem sicer še nima, je pa v torek zvečer po lastnem poizvedovanju od ministra prejela sporočilo SMS, da načrt opuščajo. Ob tem je poudarila, da vodstvo bolnišnice ni dalo nobenega signala, da od dogovora odstopa.

"Menim, da je vendarle prevladal razum in neko strokovno mnenje, ne pa napačne interpretacije, da v naši bolnišnici odklanjamo pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Daleč od tega. Jasno smo povedali, da je vprašanje, zakaj ravno naša bolnišnica, saj smo oddaljeni od Ljutomera. Ker pa smo to razumeli, smo na dogovor tudi pristali," je dejala Užmahova.

Kot zdaj kaže, bodo torej v ptujski bolnišnici ustavili priprave na prihod okuženih oskrbovancev, čeprav so oddelek pripravili v celoti in morali na hitro opraviti celo nekatera gradbena dela. Užmahova je dodala, da bodo zdaj normalno opravljali svoje delo, potem ko so že prejšnji teden ponovno zagnali tudi nenujne specialistične preglede in operacije.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.04.2020 ob 14:29 gost

      Kje je zdaj tisti cerkveni posranec Jožef Hotvat, ki je na televiziji takrat, ko je bil še v opoziciji, na veliko gobec odpiral in lagal kako imajo oni ( NSi ) za domovestarejših vse rešno, imajo vse zakone in rešitve napisane, .........?????? Kje je????? Pa narcisoidni predsednik Pahor, ki je delal vse, da bi postal predsednik države. Naj gresta oba vsaj en teden v dom starejših Ljutomer pomagat negovalkam, da bosta vsaj enkrat v življenju videla in probala kaj je delo. Niti eden od njiju še nikdar ni DELAL, samo flancati znata in se komu v rit vleči.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.04.2020 ob 16:04 gost

      Komentarje na vaši strani DSO Ljutomer brišete...posranci pokvarjeni...samo pohvale pustite...mater vam jebem ...pohvale za sranje katero ste skuhali zaradi vaše nesposobnosti...pizde pokvarjene...zdaj pa naj bi bili vsi drugi krivi za vašo malomarnost in nesposobnost...smradi ste kakršnih še ni bilo

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2020 ob 16:57 kje je gost

      Poslanec Horvat se pripravlja za upokojitev, stranko je s Tononom dokonca zbrisal z planeta desnih opic. Glavno, da se je hvalil, ko je iz Mure odšel, ker ga je Meh poteral, da je naredil avtocesto skozi Prekmurje. Govno posrano, lažnivo.In take barabe nam vodijo državo. On s prezidentom "političnim šmrkavcem" Toninom ni človek, ki bi obračal svet, to sem povedal, ko nam je odšla Novakova, toda strankarski veljaki so bili za Tonina.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.04.2020 ob 18:17 Sasha020 gost

      Spoštovani, ljudje, a vas ni sram, takoj nehajte s komentarji, vsi si zaslužimo spoštovanje, če dajete komentarje, naj bodo dostojni, tu so namreč v igri ljudje, ne skrivajte se za frazami in ne hodite po drugih.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.04.2020 ob 18:53 Prlek gost

      Skrivajo se vodilni v dso za lazmi, sram jih je lahko. Nemec v imenu zaposlenih pise ministru, niti 1 zaposleni ni sodeloval v tem pismu, svojo ri ven vlece

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.04.2020 ob 21:56 gost

      Nemec je pokvarjeni smrad da mu ni primere ...gnoj od gnoja

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.04.2020 ob 8:21 horvathoš gost

      Nemci so v 2. Svetovno bojni v Prlekiji pibijali ljudi. Zdaj je zopet na sceni Nemec. Cerkev je po Ustavi ločena od države, le pri denarju ne. Olga, pokažim jim svoje znanje. Za 3 leta boš opet zmagala na volitvah. Gladko. Obvesti soboškega župana Jevška, koliko pomoči je dom dova od Pomurskih lekarn. To naj se izve.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.