https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Soboška bolnišnica bo še naprej strokovno skrbela za oskrbovance doma starejših v Ljutomeru

24.4.2020  

Splošna bolnišnica Murska Sobota v Domu starejših občanov (DSO) Ljutomer ob upoštevanju doktrine zdravljenja in organizacijskih predpisov še naprej izvaja zdravstvene storitve, ki so v tem trenutku možne. Vsem pacientom, ki potrebujejo storitve bolnišnice, so in bodo tudi v prihodnje na osnovi strokovnih zahtev in sprejetih predpisov ali dogovorov zagotavljali pomoč brez kakršnegakoli pogojevanja.

Ob različnih informacijah, povezanih z zadnjimi dogodki v DSO Ljutomer, pri čemer se omenja tudi soboška bolnišnica, vodstvo bolnišnice pojasnjuje nekatere okoliščine.

"Ker so se pojavili namigi, da bi lahko v skladu s Hipokratovo prisego poskrbeli za ljudi, ki so obiskovali soboško in ne ptujsko bolnišnico, torej za varovance DSO Ljutomer, je že minister Tomaž Gantar včeraj pojasnil, da so se na ministrstvu odločili za Ptuj, »ker je lažje izbrati nekoliko manjšo bolnišnico, ki je v tem obdobju že bila manj obremenjena in bi lažje vsaj del teh – ne govorim o celotnem domu, o večjem številu – tudi obravnavala. Predvsem tudi zato, ker ne gre za bolnike, ki bi sami po sebi potrebovali neko posebno zdravstveno obravnavo zaradi covida-19, ampak da bi imeli, dokler se razmere tu ne uredijo, primeren način, ustrezno oskrbo, bolj nego kot zdravljenje.«

K temu moramo dodati, da o možnosti premestitve oskrbovancev DSO Ljutomer v našo bolnišnico ni bilo nobenih pogovorov. V primeru takšne odločitve bi v naši bolnišnici te varovance v kontekstu negovalne oskrbe tudi sprejeli, čeprav smo bili od vsega začetka načrtovani, da bi po potrebi za štirimi dosedanjimi postali naslednja bolnišnica covid, ptujska bolnišnica pa negovalna.

Ob tem je treba izpostaviti, da je naša bolnišnica ves čas sprejemala paciente iz vseh DSO, ki so potrebovali hospitalizacijo, da je ob tem praktično celotna ekipa zdravstvenih delavcev – ki bi lahko v bolnišnici poskrbela za paciente, premeščene iz DSO Ljutomer –že vključena v oskrbo v njihovem domu in bi bilo nadaljnje delo na obeh lokacijah praktično nemogoče.

Ljutomerskemu DSO smo začeli pomagati, ko smo ob seznanitvi s tamkajšnjimi razmerami ugotovili, da jih zaposleni ne obvladujejo, da je več okuženih varovancev in vedno manj zaposlenih zaradi kroničnih bolezni, okužb, izolacij itn., tisti, ki so delali praktično neprestano, pa so bili psihično in fizično utrujeni.

Do danes je bilo iz drugih zdravstvenih zavodov na pomoč v DSO Ljutomer preusmerjenih kar 72 ljudi, večino (40) iz zdravstvenih domov Ljutomer, Gornja Radgona, Lendava, Murska Sobota, Ormož in Ptuj, iz Psihiatrične bolnišnice Ormož, Save Turizem, ambulante VilmosaVassa, študente ECM in univerze v Ljubljani, iz ptujske bolnišnice 4 in največ iz naše bolnišnice – 18.

Vsem, ki so prišli pomagat, je bila ponujena tudi možnost prenočišča s prehrano in vsemi drugimi potrebščinami.

Glede pogojev, ki naj bi jih postavili za nadaljnje delo v ljutomerskem DSO, pa pojasnjujemo: Ne gre za pogoje, pod katerimi bi bili pripravljeni še naprej pomagati v Ljutomeru. Naša zahteva pa je, da nam omogočijo delo v skladu s strokovnimi zahtevami in predpisi, za katerimi stojimo," vodstvo soboške bolnišnice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2020 ob 15:11 gost

      llaaaaaalaaaaalaaaaaaa. Grabar je dajal čisto drugačne izjave. Brez pomena kaj pisati. Na koncu boste še zapisali, da je bolnišnica bila ves čas 95 % zasedena.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2020 ob 15:23 gost

      Direktorji domov starejših pravijo drugače kot vi.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2020 ob 15:48 gost

      Vsaki govori po svoje, v taki izredni situaciji bi moralo ministrstvo dati jasna navodila oz. zapovedi in bi se jih morali upoštevati, ne pa, da se odklanja bolnike s covid-19 kot da so ne vem kaj.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2020 ob 16:24 gost

        Ministrstvo in SDS doktorca so dali jasno navodilo, da se teh bolnih iz domov ne sprejema v bolnišnice.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2020 ob 16:46 Tinek gost

      Odstop direktorja Nemca ali brca v rit, bi bila idealna resitev za Lotmerk

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.04.2020 ob 17:11 gost

      Nemec pizdun ...on de poskrbo smrad od človeka ...obesiti ga kak svinjo na gauge

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.04.2020 ob 20:06 gost

      Nemecje gnoj smrdljivi ...mater jemi jebem ...treba ga ukokati u čelo...pokvarjenec in smrad od smrada ...naj crkne od raka

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2020 ob 20:26 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,pumali,ne biti na nivoju "Švaba".Bo dobil račun,račun življenja,na kakšu starjaču pa se tüdi nej trbej spravlati,na mladu pa,kresni mu ljubico,to bo nekaj .

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.04.2020 ob 20:25 Franc gost

      Kolega, ne tak ostro. Je pa dejstvo, da Nemec in Andreja, ki sta zafurala dom, bi mogla oditi, adijo mijo.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.04.2020 ob 20:29 Prlek gost

      Se dobro, da vemo, da pismo ministru niso pisali zaposleni iz dso, ampak Nemec klan, ki se boji za svojo rit. Sram ga je lahko

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.04.2020 ob 20:51 gost

      PO DOMOVIH BODO PROTESTIRALI BOLNICA BO PA ZA NJIH DELALA, VSE JIH NAGNATI NA CESTO, DOBRO JIM IDE ČE IMAJO ČAS ZA POLITIČNE PROTESTE.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.04.2020 ob 21:08 gost

      Bolnišnico obvladujejo trije moški in ena ženska .

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.04.2020 ob 9:52 korona gost

        Še dobro da jo obvladujejo.. Kak bi bilo da bi meli še v bolnici Ljutomer?? Ko so imeli na urgenci pozitivnoga iz Ljutomera, pa pozitivne zaposlene.. Ce ne bi bilo v redu vodenja in stroke in reda bi se rudi v bolnici lahko raznesla corona..

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.04.2020 ob 18:32 pezdec gost

      korona............ Ti verjetno ne spremljaš stvari .Joj ne zagovarjaj prosin te .Zadnji primer si pozabil ko je eden dobil pogojno ,ker so mislili zatafnjati pejneze .K sreči so ga dobili in so mogli vrniti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.