https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

S ponedeljkom dovoljena strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov

28.4.2020  

Od ponedeljka, 4. maja, se lahko opravljajo storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev, storitve na področjih fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo ter strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem). 

"V naslednjem koraku, to bo 4. maja, se predlaga, da se med izjeme, ki jih najdete TUKAJ, vključi še naslednje:

- strežba izključno na terasah in vrtovih gostinskih lokalov (na prostem),
- storitve izdelave in popravil na področju tekstilne, obutvene in usnjarske dejavnosti ter izdelava ključev,
- storitve na področjih: fotografske dejavnosti, fotokopirnice, urarstvo in zlatarstvo.

Vključitev strežbe na terasah in vrtovih gostinskih lokalov pomeni začetek sproščanja gostinske dejavnosti, pri kateri je zaradi odprtega prostora ob upoštevanju navodil NIJZ možnost okužbe možno preprečiti oz. zmanjšati na minimum.

Vključujejo se storitve na področju tekstilne, usnjarske in obutvene dejavnosti. Tekstilna dejavnost zajema izdelavo pletenin, tekstilij, oblačil, kvačkanih materialov, spodnjega perila, nogavic tehničnih tekstilij in šivanje delovnih oblačil, šiviljska popravila, šivanje izdelkov, ki niso oblačila, šiviljska popravila. Tudi pri izdelavi oblačil po meri je stik s potrošnikom minimalen.

Enako velja za usnjarsko in obutveno dejavnost, ki zajema proizvodnjo usnja in izdelave usnjenih in sorodnih izdelkov, strojenje in dodelavo usnja in krzna, potovalne galanterije, proizvodnjo obutve, oblačil in popravil in usnjene galanterije. Gre za sprostitev storitev čevljarskih, torbarskih, krznarskih storitev, med katerimi so storitve, ki se izvajajo na obrtni način. Ker pogosto, zlasti čevljarji, hkrati ponujajo storitev izdelave ključev, se tem storitvam dodaja tudi izdelava ključev.

Sproščajo se storitve na področju fotografske dejavnosti in fotokopiranje.

Doda se tudi storitve urarstvo in zlatarstvo, ki se izvajajo na obrtni način in je stik s potrošnikom minimalen. 

"Poleg frizerskih in kozmetičnih salonov, ki vključuje na primer ličenje, manikure, nameščanje umetnih nohtov, odstranjevanja dlak, se vključi tudi druge storitve na področju dejavnosti higienske nege, kot sta masaža in pedikura. Druge dejavnosti, kot so savne, kopeli, wellnes, piercing, tetoviranje in drugi podobni postopki zaradi večje možnosti okužbe niso vključeni.

Odpravljena je določba o izkazovanju starosti

Zaradi postopnega sproščanja ukrepov lahko starejši od 65 let, enako kot druge ranljive skupine, nakup opravijo tudi zunaj priporočenega termina med 8. in 10. uro dopoldne, torej v preostalem delu obratovalnega časa prodajalne. Odpravljena je tudi določba o izkazovanju starosti. Kljub temu pa ostaja priporočilo ranljivim skupinam, naj še vedno opravljajo svoje nakupe v času, ki je namenjen samo njim.

Kljub temu da so prodajalne ob nedeljah in dela prostih dneh zaprte, z izjemo bencinskih servisov in lekarn, se z namenom preprečevanja gneče v prodajalnah v času pred in po prvomajskih praznikih določi, da so prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lahko v nedeljo, dne 3. maja 2020, odprte od 8.00 do 13.00 ure. V dneh pred in po prazniku (30. aprila in 4. maja) se pričakuje povečan obisk," so sporočili iz urada vlade.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2020 ob 21:13 končno gost

      da se preselimo iz vinskih kleti malo na lüft, ker je več nej bilou za zdržati. Mogli smo pa cepati, saj ga nismo mogli prodati gostilničarjem. Pa tudi zaslužek ni bil tako majhen, čeprav smo točili deci po ceni 0,40 centov. Je pa z litra itak naneslo 4 EUR, kar pa so gosti z veseljem plačali. Edino ni bilo tiste prave pesmi, kot se spodobi za vinogradniško življenje. Ker včasih so mimo hodili čudni ljudje, malo nagnjeni h kakem tifusu, pa smo hitro okna in vrata zaprli.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2020 ob 23:26 Lendavski nadvojvoda gost

      Vse na pločnike ,vse usluge ,kot v Sarajevu,Orientu.Bogme bi bilo fajn za videti kak babe lepšaju,naj ima narod veselje po tem mračnem času,čeravno bi bilo malce nerodno,recimo, za videt ,izvajanje brazilske depilacije ali erotične masaže...

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2020 ob 8:52 Nocko gost

      Tobo samo za leve otprto ker desni ,pizdeki baje vo z brlogov nesmijo, ,,,,ker je, stroka ,,princa teme tak pravla ,,oni pa so pridne ovcke,

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 11:01 gost

        Hvala bogu, vsaj tu se bomo rešili desnih, ker zaradi svoje strahopetnosti in uboganja navodil edinega in najbolj zaslužnega ter večno nedolžnega ne bodo upali priti sem.

        9 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2020 ob 12:24 Komunajzar šalabajzar gost

      No lepo. Zdaj bom lahko spil kozarček na zdravje Lendavskega mutivode in ostalih komunistov, saj so vsi zelo bolehni zaradi zapiranja državne pipice. NA ZDRAVJE!

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 13:07 Lendavski nadvojvoda gost

        Komunajzar..,državna pipica je tisto kar pač imajo vse države,sociala,nekaj odvečnega uradništva,nedelovni poslanci,nepotrebni državni sekretarji,razni nevladniki...Je pa ta vlada vzela to državo za svojo blagajno,jemlji dokler je,zase in za rodbino,pa za svojo stranko....,niti dneva niso izgubljali,kdor prej pride,prej vzame.

        5 6 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.04.2020 ob 15:23 gost

      DF daj povej kje si bil obratovodja,da se oglašajo tudi tisti ki si jih zajebaval.Da ti spet začnejo jebati vse po spisku. Ajde če si upaš.Si levičarski SMRAD in nimaš korajže za to.Čakamo na tvojo potezo.Ajde RDEČI ZIHERAŠ.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2020 ob 15:32 gost

        Nisem bil obratovodja, bil sem vodja proizvodnje. Če bi končal vsaj sedem razredov osnovne šole, bi vedel, da je velika razlika med tema delovnima mestoma.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.