https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mladi iz petih držav obiskali Dom starejših Rakičan

23.12.2019 ob 10:00  

"MI SMO ENO!" je mladinska izmenjava Erasmus +, katere cilj je ozavestiti mladostnike o občutkih in življenjskem slogu, hkrati pa sprejeti koncept razlik, ki onemogočajo in drugače prikrajšajo posameznike.

Poleg tega je bil ta projekt namenjen navezovanju stikov z ljudmi z različnimi kulturami, jeziki itd. In doseganju večje tolerance do invalidov. Projekt ustvarja nove izkušnje in lepše vzdušje, da bi ljudi s posebnimi potrebami predstavili kot enakopravne člane naše družbe. Vse nove informacije, ki jih pridobivamo so pridobljene na neuraden način, kot so - organiziranje delavnic, izvajanje dejavnosti v skupinah ali parih, dejavnosti na prostem, lokalni obiski in drugo. Gre za neformalno izobraževanje, ki ga podpira Evropski program Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenska nacionalna agencija MOVIT.

V sklopu mladinske izmenjave "MI SMO ENO!" je 35 mladih iz Slovenije, Romunije, Litve, Grčije in Bolgarije obiskalo Dom starejših občanov Rakičan, kjer so z oskrbovanci pripravili različne aktivnosti.

Skupaj z varovanci doma so ustvarjali božične okraske, se družili ob družabnih igrah, tisti najbolj pogumni so kljub hladnemu vremenu odšli na sprehod in izdelovali so tudi svetovne znamenitosti iz kartona. Najbolj veseli so bili ob pripravi božičnih voščilnic, ki so jih oskrbovanci podarili svojim družinam in prijateljem. Ob koncu so se družili ob prepevanju božičnih pesmi in predstavitvi božičih pesmi iz vsake sodelujoče države.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.