https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti postavili mlaj

30.04.2020 ob 13:00  

Na Trgu zmage v Murski Soboti so danes v opoldanskih urah postavili mlaj, ki je tokrat zaradi situacije z epidemijo potekal brez tradicionalne prireditve. 


Mlaj so postavili s pomočjo dvigala, a tokrat zaradi situacije z epidemijo brez navzočih občank in občanov. Običaja se je sicer udeležil župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek, ki je pred jutrišnjim praznikom dela izrazil čestitko in opomnil na pravice delavcev.

"Prvi maj je tradicionalni praznik delavstva. Kljub temu, da ni prireditve sta mlaj v in tudi budnica v naših srcih. Zjutraj bomo budili občanke in občane nekoliko drugače, ampak z enakmi zvoki in enakim žarom," je dejal Jevšek. Kot je dodal, je v tej krizi toliko bolj pomembno, da opozarjamo in spomnimo na pravice delavcev, ki so dostikrat tudi z izgovorom na krizo kršene. Mlaj tako predstavlja znak upora in upanja v teh časih. 

"Veliko delavcev je pod pretvezo epidemije odpuščenih, veliko jih še bo, zaradi tega ta mlaj postavljamo ne samo kot opomin, na delavske pravice, ampak tudi kot upanje ali opomin za prihodnost," opozarja Jevšek in dodaja, da ne želimo živeti v strahu, želimo živeti kot smo živeli ali še bolje. "Zelo pomembno je koliko delovnih mest bo, kakšne bodo pravice delavcev v prihodnje, v kakšne šole in vrtce bodo hodili otroci, kakšna bo kakovost našega življenja."

»Ljudje imajo mlaj v srcu in sem prepričan, da bodo veseli, ko ga bodo zagledali,« še dodaja in zaključuje, da letos, sicer tradicionalnih kresovanj ne bo, kljub temu pa naj gori ta ogenj v nas močno in visoko in naj to pomeni zahtevo po kvalitetnem in kakovostnem življenju v mestni občini.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2020 ob 13:38 gost

      Župan Jevšek lepo od tebe, da si se po enem mesecu in pol znova dal slikati. Kje si bil v tem času? Si dobil 100 % dodatek k plači, ker si delal v zelo hudih delovnih pogojih - korponavirus?

      26 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.04.2020 ob 13:48 Mlaj gost

      "Ljudje imajo mlaj v srcu in sem prepričan, da bodo veseli, ko ga bodo zagledali." Fse mi je skuza dol cupnula kda san ga vido.

      15 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.04.2020 ob 19:04 gost gost

      Hvala župan, da ste se spomnili in nam voščili v se dobro ob prazniku dela. Aktualna politika tega letos ni zmogla oz. ni znmala in ne žellela. In takšno vlado imamo? Mlaj in prvi maj bo za vedno ostal v spominu ljudi, kot upanje za boljši jutri. To je letos še toliko bolj pomembno, pa ne zaradi virusa, temveč zaradi te vlade, ki nam jemlje osnovno človeško dostojanstvo. Tega do sedaj nismo bili vajeni. Pa tudi to bo prešlo in upajmio, da bomo lažje zadihali že kmalu. Živel prvi maj in pikn iki, ki zagotovo bodo.

      12 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.04.2020 ob 19:11 hostja gost

      Hvala županu, ki se je edini od politokpv spomnil na delavce. Vse ostalo je letos ob novi vladi beda.

      17 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 19:22 gost

        Mesec in pol se je skrival, zdaj ga pa hvalite. Kaj je on v tem mesecu in pol delal in napravil??? Sem levičar, ne prenašam Janše pa tudi tega nafudanca ne, ki je šel v penzijo pri starosti 49 let.

        19 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.04.2020 ob 21:02 gostja gost

        Jevšek je kršil pravice delavki na občini in izgubil na sodišču veliko denarja naše občine. Vulgarno.

        17 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2020 ob 12:33 hostja iz hoste gost

        Tvojemu županu bo na naslednjih volitvah odklenkalo. Žalostno je, da je naša občina finančno na kolenih. Ceste pa v vse smeri razdrapane. Industrija je umrla. On pa o delavstvu. Sam ni bil nikoli delavec. Represivni javni zaposleni. Dober župan se ne imenuje Jevšek.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.04.2020 ob 19:41 gost

      Kje je bil Jevšek pri frizerju, če je bilo vse zaprto? Ima žena doma frizerstvo?

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.05.2020 ob 6:36 gost gost

      NIKARAGVA S, KOREJA POBRIGAJTE SE ZA ODPRAVNINE MURE POMURKE ITD OSTANITE ZDRAVI

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.05.2020 ob 20:51 gost

      MOJ deda se od radosti ukozio

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.05.2020 ob 8:56 komentar iz doba gost

      Populizem Jevška. Ob teh cmerih bi raje videl kakšno fotogenično in nepolitično dekle. Kaj je ta "božič" postavljal sam sebi? Adijo na naslednjih volitvah.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      12.05.2020 ob 9:38 gost gost

      ooo. ti boga komunisti so vse fabrike zapravili zdaj pa gučijo o delavcih in prvemu maju to je ka ta spadneš vsi komunisti dol z vladanja vse ste uničili kaj je ustvaro delavec vi niste bili drugo kot lopovi svojeega ljudstva.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2020 ob 10:29 gost

        Pravi komunisti so skupaj z delavci zgradili tovarne v Jugoslaviji. Leta 1987 je bilo v Sloveniji brezposelnih manj kot 20.000 ljudi - pri istem številu prebivalcev. Komunjare Jevšek, Janša, Zver, Gorenak, Ramšak, Tanko, Brezigar, Jerovšek, Černač, Krkovič, ..................... so te tovarne pomagali prodati ali uničiti. Vi jim pa ploskate in jih volite.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      12.05.2020 ob 17:51 gost gost

      če bo Jevšek še en mandat župan smo v totalni pizdi materni niti bog nam nede več mogo pomagati amen z prekmurci.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.