https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pomurec.com v Filovcih na snemanju najdražjega slovenskega filma

Filovci  

Pridružili smo se ekipi, ki v Filovcih snema do sedaj najdražji slovenski film Šanghaj. Snemanje je v polnem teku, na prizorišču je bilo mogoče srečati tud Asli Bayram ter Visar Vishka.

Še vedno vas lahko pokličejo ...

Včeraj je bil medijem in obiskovalcem omogočen prost dostop do prizorišča snemanja filma Šanghaj, ki ga snemajo med filovskimi polji ter njivami. Šanghaj tako počasi dobiva svojo podobo, saj se snemanju pridružuje tudi čedalje več statistov, ki so se prijavili na avdicije.

Tako smo med drugim lahko izvedeli tudi to, da kljub temu, da so nekatere uradno zavrnili po avdiciji, še vedno obstaja možnost, da vas pokličejo, če ustrezate temu, kar določen dan snemanja potrebujejo. Na snemanju je poleg vsak dan novih statistov mogoče srečati tudi že "domače" statiste, ki so tam praktično skorajda vse dni. To so v veliki večini statisti romskega porekla, ki se na snemanju zabavajo in uživajo.

Mlajši statisti pa so predvsem navdušeni nad tem, kako so jih oblačili in uredili ter nad samim dejstvom, da bodo nastopili v filmu. Seveda je pri marsikaterih, ki snemajo prizor prvič, prisotna trema, vendar je moč opaziti, da že po nekaj vajah tudi ta izgine. Bili pa so tudi navdušeni nad tem, da je celotna ekipa do njih prijazna in se z njo zlahka razumejo, očarani pa so tudi nad prijaznostjo glavne igralke ter režiserja.

Sožitje z Romi na snemanju funkcionira

Statistka iz Murske Sobote pravi: "Na snemanju sem šele dva dni, vendar sem že prvi dan navezala stike s kar nekaj drugimi statisti in verjamem, da bomo po snemanju ohranili prijateljske stike, saj smo že ob večerih, ko pridemo s snemanja, v kontaktu na Facebooku.

Želim pa tudi omeniti, da sem spoznala kar precej ljudi, ki so se spraševali, kako bo vse skupaj potekalo, če so poleg nas tudi romski statisti - bodo delali velike razlike med nami ne-romi in njimi? Moram povedati, da se tudi z njimi razumemo odlično in smo z nekaterimi postali prijatelji in da so nas vse prijetno presenetili. Tako oni kot tudi celotna ekipa, ki ne dela razlik med Romi in ne-Romi, kar je pohvalno."

 

 

Na prizorišču pa je poleg statistov bilo včeraj popoldan mogoče srečati tudi glavno igralko Asli Bayram, ki se je z mlajšimi (pa tudi starejšimi) statisti z veseljem fotografirala in spregovorila kakšno besedo. Pri fotografiranju se ji je popoldan pridružil tudi igralec Visar Vishka, ki je priznal, da nikoli še ni sodeloval s takšno ekipo, s tako zelo pozitivnimi ljudmi kot pri Šanghaju.

Med drugim je bil na snemanju prisoten tudi avtor knjige Nedotakljivi, po kateri se snema Šanghaj - Feri Lainšček, ki je ves čas budno spremljal snemanje z glavnim režiserjem Markom Naberšnikom.

Več fotografij s prizorišča v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. nina85
      28.07.2011 ob 11:32 nina85

      zanimivo zgleda, upam da bo film kul(t) :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      28.07.2011 ob 12:17 lepi

      Te film me po slikah sodeč spominja bole na kakšen Bela mačka crni mačkon kak pa na kul film :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. Iophiniac
      28.07.2011 ob 13:14 Iophiniac

      Heh, na konce mo dobijli nekše film keri sploj nede mel veze z romi pač pa de bole spominjo na vestern z kavboje itd. kak tao v vijdi po eni strani :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. okvals
      28.07.2011 ob 14:04 okvals

      Laišček, Lainšček..poskusi napisati še kaj o ostali populaciji, ki živi v Prekmurju, postal si zelo stereotipen..)) l.p.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. omelo
      29.07.2011 ob 22:33 omelo

      čudno da so nej dali glavno vlogo Strojanovim ker se je malo nazaj vse motalo samo okrog njij

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. omelo
      29.07.2011 ob 22:39 omelo

      škoda ka so nej pozvali na snemanje člane slovenske vlade pa Hildo ,Kordeža,Bavčara,Šrota tej bi bilij pravi cigani ka znajo prokleto dobro kradnoti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.