https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Velika požarna ogroženost preklicana

05.05.2020 ob 9:00  

Uprava RS za zaščito in reševanje je preklicala veliko požarno ogroženost naravnega okolja, ki je bila razglašena 20. marca, veljala pa je za celotno državo.


Že včeraj sta tako policija ter inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami prenehala izvajati poostren nadzor, so sporočili z uprave. V tem času so gasilci posredovali pri več požarih.

Sredi aprila je požar zajel šest hektarjev gozdne površine na območju naselja Vnajnarje v ljubljanski občini, takrat je pomoč nudila tudi posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki je v 26 preletih teren zalila z okoli 47,5 kubičnega metra vode. Več požarov pa je bilo tudi na Šentviškem hribu, kjer je zagorelo osemkrat. 

Med drugim je bilo več požarov v naravi tudi v Pomurju, še posebej na Goričkem. V začetku aprila je zagorelo 4 hektarje gozda v bližini naselja Boreča, hektar grmičevja je zagorel tudi v Ocinju.

Policisti sumijo, da je pet požarov, ki so se zgodili med marcem in aprilom, posledica kaznivega dejanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.