https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota ponovno odpira svoja vrata

05.05.2020 ob 19:00  

V sredo, 6. maja 2020, bo Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota ponovno odprla svoja vrata samo za vračilo in izposojo vnaprej naročenega gradiva. Do nadaljnjega ostajajo zaprte krajevne knjižnice in čitalnica, bibliobus ne vozi, prireditev in dejavnosti ni.


Delovni čas ostaja nespremenjen in je sledeč:

ponedeljek: 8.00 - 19.00
torek: 8.00 - 19.00
sreda: 8.00 - 19.00
četrtek: 8.00 - 19.00
petek: 8.00 - 19.00
sobota: 8.00 - 13.00

Ob nedeljah in praznikih je knjižnica zaprta.

Življenje v knjižnici bo še nekaj časa drugačno, kot smo ga bili vajeni pred zaprtjem in bo potekalo v skladu z nekaterimi omejitvami in zaščitnimi ukrepi.

Delovanje knjižnice prilagajajo vladnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa, navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ostalih pristojnih organov.

IZPOSOJA IN VRAČANJE GRADIVA

Prosijo vas, da najprej poskrbite za vračilo gradiva, ki ga imate doma. To gradivo bo po priporočilih NIJZ odležalo 7 dni, preden bo varno predano naprej v izposojo.

Gradiva ne morete naročati po elektronski pošti ali ob osebnem obisku knjižnice.

Gradivo, ki si ga želite izposoditi, si rezervirajte v katalogu COBISS +/ Moja knjižnica ali s predhodnim telefonskim naročilom med delovnim časom knjižnice (02 530 81 22 - oddelek za odrasle, 02 530 81 10 – mladinski oddelek).

Gradivo, naročeno do 14. ure, boste lahko prevzeli v knjižnici naslednji delovni dan. Naročite si lahko največ 5 naslovov.

Naročeno gradivo vas bo čakalo na prevzem 7 dni.

Prosijo vas, da po osmih dneh v storitvi Moja knjižnica preverite stanje na svojem knjižničnem računu.

Vpis novih članov še vedno poteka le preko spleta. Kako to storite, najdete na tej povezavi .

Ponovno vam nudijo storitev medknjižnične izposoje po predhodnem telefonskem naročilu med delovnim časom knjižnice (02 530 81 22 - oddelek za odrasle).

Zamudnine ne bodo zaračunavali do 31. maja 2020, zato se vam v knjižnico ni potrebno odpraviti takoj prvi dan odprtja. Vsem članom, ki jim je oz. jim bo rok izposoje potekel med 13. marcem 2020 in 31. majem 2020, bodo zagotovili enake pogoje vračila, ne glede na to, kateri dan bodo gradivo vrnili. Tudi opominov v tem obdobju ne bodo pošiljali.

PRIPOROČILA OB VSTOPU V KNJIŽNICO

V knjižnico lahko vstopajo samo zdrave osebe, brez znakov okužbe dihal (npr. nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana telesna temperatura, motnje okušanja, vonja…).

NIJZ starejšim in bolnikom s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi svetuje, da razmislijo o nujnosti in času obiska knjižnice.

V knjižnico se odpravite posamično, prav tako tudi vstopajte in poskrbite za varnostno razdaljo 2 metrov.

Ne dotikajte se obraza, zlasti ne ust, nosu in oči.

Upoštevajte higieno kihanja in kašljanja.

Upoštevajte napotke zaposlenih ob vhodu v knjižnico. Prosimo vas, da ste potrpežljivi in pripravljeni na daljše čakalne vrste.

Med obiskom knjižnice obvezno nosite zaščitno masko.

Pri vhodu v knjižnico in ob izhodu je obvezno razkuževanje rok.

Upoštevajte smer gibanja po knjižnici.

V knjižnici bo omejeno gibanje (čitalnica bo zaprta, prav tako ne bo mogoča uporaba računalnikov in sanitarij, izdelava fotokopij, ne bo prostega pristopa do gradiva, ni izposoje igrač, revij in časopisov…).

Če je le mogoče, uporabite brezstična plačilna sredstva.

Obisk v knjižnici naj bo čim krajši.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.05.2020 ob 8:28 kniga gost

      derektorca že napravila ispit?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.05.2020 ob 9:09 Bralka gost

      Hvala bogu, malo kulture in opismenjevanja bo prišlo prav. Ajde knjižničarji, hrabro naprej.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.05.2020 ob 10:28 Ne laži gost

      Nemren vrvati ka jin je uspelo po skoraj dvema mejsecoma odprejti knjižnico pa tak hitro ukrepe izvesti. Pa to.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.05.2020 ob 12:06 Weaver gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/KyhBlpP   

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.