https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policisti bodo v mesecu maju še posebej pozorni na kolesarje

07.05.2020 ob 6:05  

Med 4. in 31. majem 2020 bodo policisti z večjo intenzivnostjo preverjali, ali kolesarji spoštujejo prometna pravila, in kako se do njih obnašajo ostali vozniki.

Kolesarjenje je zdrava, okolju prijazna in prijetna aktivnost, a si je treba prizadevati, da bi bila tudi varna. Zaradi lepega vremena, pa tudi rahljanja ukrepov za zajezitev epidemije covid-19 so naše ceste ponovno vse bolj polne, na njih je tudi čedalje več kolesarjev, so zapisali na Policiji. Mesec maj je že tradicionalno posvečen njihovi varnosti, zato agencija za varnost prometa in policija tudi letos opozarjata na to ranljivo skupino prometnih udeležencev.

Posebno bodo pozorni a kršitve, ki so med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč. Tako bodo preverjali, ali kolesarji vozijo v napačno smer, ali upoštevajo prometno signalizacijo (predvsem rdečo luč na semaforju), psihofizično stanje kolesarjev, prevoz otrok na kolesu in uporabo kolesarskih čelad. Nadzorovali bodo tudi vožnjo po pločnikih, nepravilno in tesno prehitevanje kolesarjev, neupoštevanje pravil o prednosti itd.

Pozorni pa bodo tudi na odnos ostalih prometnih udeležencev do kolesarjev, predvsem voznikov motornih vozil, ki marsikdaj s prehitro vožnjo, izsiljevanjem prednosti in prehitevanjem preblizu ogrožajo kolesarje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2020 ob 7:34 77 gost

      Sam sem kolesar in to že dobrih 20 let tudi meni se je že zgodilo da sem kaj spregledal ampak večina kolesarjev je slabih kolesarjev ker ne upoštevajo pravil vožnje z kolesom naprimer nasproti vožnja,en poleg drugega v(štric) ne upoštevanje semaforja itd.... politike pa prosim da sprejmejo zakon obvezno nošenje čelade za vse kolesarje.Vozniki motornih vozil se pa naj obnašajo kot se spodobi če so naredili izpit potem morejo to vedeti da ne smejo prehitevati če gre drugo vozilo na sproti in ne preblizu kolesarju ker to je katastrofa kaj delajo vozniki motornih vozil.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.05.2020 ob 8:21 čondraš gost

        e.Vozniki motornih vozil se pa naj obnašajo kot se spodobi če so naredili izpit potem morejo to vedeti da ne smejo prehitevati če gre drugo vozilo na sproti in ne preblizu kolesarju ker to je katastrofa kaj delajo vozniki motornih vozil. Se popolnoma strinjam, dokler ni situacija takšna da se kolesar lepo vozi na cesti, ob njemu pa na pločniku kolesarska steza, v takem primeru mirne duše prehitevam kolesarja kakor se mi zapaše, ker nima kaj delati na cesti in takih je malo morje in ovirajo promet, ustvarjajo kolone, se vozijo s cestnimi kolesi skoraj na sredini ceste...itd.

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2020 ob 8:42 Gost gost

      77,,cundras,,oba genija pamtniva du amena bres napak. Eden predvideva v avtu eden na kolesu ko je že sam nakazal. Tij na kolesu mej ćelado lepo na glavi ka pokriješ svojo prazno glavo. Ti budalu v avtomobilu pa o svojih napakah piši. Druge pa pustita lepo pri miru.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2020 ob 9:22 gost

      kAK SE BOJIJO KOLESARJEV je napoved demonstracij na kolesih

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.05.2020 ob 10:28 Biciklin gost

      Veste kaj? Vsi ti kolesarji več ali manj vozijo po sredi ceste, skoraj po črti, in se jim fucka, če ga hočeš prehiteti. Imajo pa urejene kolesarske steze.!!!!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.05.2020 ob 11:34 77 gost

      Vem da sem nekatere prizadel glede čelade,ampak meni čelada več pomeni kot frizura,frizuro si lahko narediš v petih minutah možganov ali smrti pa ne moreš narediti v petih minutah.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.05.2020 ob 11:41 ASASAS gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/KyhBlpP   

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.05.2020 ob 12:39 gost

        Moja sestra zasluži 350 eurov na uro in samo leži pa noge narazno drži. Ta ka tvoja sestra ASASAS je nora ka dela za 91 dolar ;)

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.05.2020 ob 13:01 Gost gost

      77,,,vem za pametne kolturne profesionalne kolesarje keri so imeli ćelado niso še bali za frizuro,, pa jih žau ni več med nami.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.05.2020 ob 13:26 gringo gost

      vsak naj pazi nase, pa tudi to ni dovolj, vedno se najde izjema zaradi takih pa ne moremo vsak dan spreminjati zakonov.V kateri panogi prometa pa je vse idealno, pa obstajajo zakoni.V prometu se je potrebno obnašati tako, kot bi želeli, da se drugi obnašajo do nas.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.05.2020 ob 17:41 Levuhar smrduhar gost

      A bodo policisti kontrolirali tudi kolesarje, ki bodo v petek spet zganjali pizdarije pred parlamentom?

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.