https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Centri za socialno delo prejeli več vlog, zaznali tudi več družinskih konfliktov

10.05.2020 ob 6:00  

Več dela imajo zaradi posledic epidemije koronavirusa tudi Centri za socialno delo, kjer opažajo zlasti več vlog za denarno socialno pomoč, več pa je zaznati tudi konfliktov v družini.


Na vseh enotah opažajo, da je bilo oddanih več vlog ljudi, ki prej niso uveljavljali denarne socialne pomoči. V večini gre za vlagatelje s statusom s. p., zaposlene v gostinstvu in turizmu ter tiste na čakanju. Več je tudi vlog za izredno denarno pomoč in za občinsko denarno pomoč, so navedli za STA. Pri tem beležijo tudi več ukinitev pravice do krajšega delovnega časa zaradi izgube zaposlitve in več uveljavljanja pravice za očetovski dopust.

V CSD-jih med drugim opažajo, da se v družinah dogaja več konfliktov, katerim botrujejo različni vzroki, kot so onemogočanje stikov z otrokom, kjer se starša razhajata, stiske pa so tudi zaradi vzgojnih težav z najstniki in pri osebah s težavami v duševnem zdravju zaradi poslabšanja njihovega psihičnega stanja.

Nekatere enote zaznavajo tudi več družinskega nasilja in več prijav zaradi zanemarjanja tako otrok kot tudi odraslih, ki ne morejo skrbeti zase. Interventna služba med tem ne ugotavlja več nasilja v družini, ampak nekoliko več klicev mladostnikov ali staršev z željo po pogovoru ali nasvetu.

Problematična je predvsem organizacija stikov med starši in otroki. Nekateri starši se namreč ne morejo dogovoriti glede izvajanja stikov v času epidemije, čeprav so stiki že pravnomočno določeni s sklepom sodišča, je med drugim dejala direktorica CSD Maribor Marjana Bravc, ki dodaja da so v mariborski enoti v mesecu marcu zaznali 12 odstotkov več vlog za denarno socialno pomoč zaradi gmotne stiske.

Za razbremenitev ob stiskah sta preko komunikacijskih sredstev na voljo svetovalnica za žrtve nasilja in Pika - dnevni center za otroke in mladostnike. Otrokom in mladostnikom slednji nudijo tudi podporo pri krepitvi motivacije za šolsko delo. V Piki je bilo tako od sredine marca do sredine aprila v pomoč na daljavo vključenih 107 otrok in izvedenih 861 ur pomoči.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2020 ob 7:59 G. O. S. T. gost

      Slovenija ni več socialna država čeprav je v ustavi to lepo zapisano. Mi smo država goljufov, tajkunov, lažnivcev, kradljivcev,. Pri tem se pa še tekmuje kdor bo boljši kajti blagoslov njim daje sam tako imenovani predsednik vlade,,,, podzemni princ teme,,, banda prekleta pokvarjena.

      35 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.05.2020 ob 8:19 čondraš gost

        ah daj no, ste imeli videokonferenco in ste se skupaj učili ponavljati besed ki jih tukaj vsak dan mlatiš kot prazno slamo ? V kriznih trenutkih se šele vidi kakšni slabiči, nevrotiki in psihični motenci ste levaki.

        2 22 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2020 ob 8:40 gost

      To je šele začetek katastrofe v katero nas pelje vlada puklastega Jančija. Skrhani medčloveški odnosi, ogromna nezaposlenost, nedostopne zdravstvene storitve, revščina, velika zadolžitev države ( že v dveh mesecih 6 milijard evrov, razkroj socialne države, ................

      29 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2020 ob 9:03 Sonce gost

      6 milijard evrov vemo gdo si je razdelil.. Kvazi vlada,,, podzemnoga princa teme,,, samo na hlapćeke je pozabil še posebej,,, ćunder,,, ker je sramoto delal,,, princi teme,,, svojimi komentarji.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2020 ob 9:08 Ha , ha , ha gost

      DEBELI FUKIĆ sa mekim Ć , že pa se ti je prdec stavo , redno si betežen srmak.

      1 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.05.2020 ob 9:15 Sonce gost

      Te napake so zaradi tega ker ti hlapec,,, princa teme,,, drugače nimaš kaj pisati,,, bedak,,,.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.05.2020 ob 9:28 Ha , ha , ha gost

      Sorry , ne dopisujem si z bolniki .

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.05.2020 ob 9:58 gost

      Princ teme OZZY OSBOURNE ti fuka tvojo potrebno kurvinsko mater pa ščije v tvoj posrani gobec.

      0 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.05.2020 ob 10:36 G. O. S. T. gost

      ,,, čunder,,, zdaj si pa popenil do konca hitro hitro v gozd ker rabiš mir.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.05.2020 ob 10:49 gost

      Brez brige nisem čunder ne čondraš, je nas veliko tu na tem portalu, ki te sovražimo, to je samo tvoja velika želja, da sem čondraš. Vtegni se crkni ali pa se naj ukine portal pomurec, ker tu objavljajo samo tvoje komentarje z veliko sovraštva. Če bi bil pomurec normalen medij bi te že zdavnaj odstranil ali blokiral, namesto tega pa še te plačujejo in hujskajo ljudi med sabo. Takim kak si ti, ni mesto na zemlji, za tebe je samo Pekel.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.05.2020 ob 12:10 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Raje naj povejo, KDAJ BODO ZAČELI DELATI ZA STRANKE.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.05.2020 ob 12:11 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      In hoditi na dom kjer bodo preverjali stanja.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.05.2020 ob 17:03 VRNITE DENAR ! gost

      BANDA LEVIČARSKA POKVARJENA, ČAKAM NA PRVEGA KI BO IZ PROTESTA VRNIL DENAR, KI GA JE DOBIL OD JANŠE,L A DENAR VAM PA NE SMRDI POKVARJENCI PRODANI. DENAR NAZAJ.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.05.2020 ob 18:26 Xy gost

      Pomurec "ne objavlja sovražnih govorov"????

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      10.05.2020 ob 19:55 Allexa gost

      Na sociali so ženske zaposlene večina zaradi albancev. Sociala ni več tista da pomaga družinam ampak da razdira družine mnoge družine zaradi socialne stiske se pobijejo.V mnogih družinah večinoma tragično se umre colotna družina, to vlada zanika ampak realnost je žal taka da sociala stoji za mnoge tragedije v družinah!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 9:47 Csd nasprotnik gost

        Se strinjam s tabo Alexa , imam hudo izkusnjo in se vedno se vse vlece, csd deluje v totalno skodo predvsem za otroka, zavaja in laze sodicsu, in povroca se vecjo napetost med partnerji namesto da bi resevali zivljenja jih unicujejo. Csd delavce v zapor!!!!

        0 2 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.05.2020 ob 7:41 Lena gost

      Tle gor imajo nekateri takšen besedni zaklad da ti slabo rata. Mislim da bi lahko pri nekaterih komentarjih posredovali in jih brisali ker je dobesedno sramota da imamo v državi take ucenjake.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 8:46 gost

        To so nevzgojeni in nešolani DESNIČARJI. Od njih nimaš kaj drugega pričakovati. Je pa sramota od administratorja, da objavi takšne komentarje.

        5 3 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.05.2020 ob 9:47 gost

      Kaj pa si ti končal - - - pastirsko v Kumrovcu!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      11.05.2020 ob 9:54 gost

      KOMENTATOR VRNITE DENAR SI TOTALNI IDIOT IN JANŠIST, TER TOTALNI DEBIL------------- ŠE VRAČAMO DENAR IZ LETA 2004-2008. SEDAJ BOMO VRAČALI 6 MILIJARD TER ŠE 20 MILIJARD PO SEMPTEMBRU 2020. DO KDAJ BOMO VRAČALI NE VE NITI BOG. JANŠA BI MORAL BITI V ZAPORU SDS STRANKO PA PREPOVEDATI---ORBAN.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.05.2020 ob 10:05 Hadik gost

        Tri desetletja je Slovenija izgubila zaradi Janše,ki gonilec sovraštva,pritlehnosti,kraj in zlonamernosti,potuhnjenosti in želja po diktatorstvu.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      11.05.2020 ob 9:58 Xy gost

      Četudi pastirska v Kumrovcu, verjetno ta gospod nima tako umazanega jezika in misli. To obnašanje ne sodi nikamor, saj vendar to berejo tudi nekateri otroci! Dokazuje vso nizkotnost nekaterih kometatorjev. In res "pomurec" zakaj si dovoliš objavljanje take nesnage?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      11.05.2020 ob 11:48 gost gost

      Sicer je škoda zgubljati besed, pa vendarle: V današnjem času ne moreš verjet, da še obstojajo posamezniki, ki se strinjajo in celo hvalijo to vlado. Pa, kaj vam je, ste popolnoma otopeli, ali res tako butasti, da verjamete, kaj govorite? Niti zdrave kmečke pameti ne premorete. Janša in njegova stranka sta vedno bili hujskaški, obtoževalni, delitveni in vedn o znova odpirajo neke delitve, ker le tako lahko prosperirajo. Samo navadna desna banda tega n e m ore razumeti, ali pa je zaradi tega plačana. Ja, plačana, tudi plačance so že imeli in imajo v svojih vrstah, ki se pridajo za sendvič. Dolgo ta vlada ne bo m ogla delovati, ker n as obsoja že cel civilizirani svet. Kaj boste pa takrat janšisti, boste šli na mađarsko, če vas bodo imeli. Tudi tam se vam bodo odrekli in vas bo lahko sram, sicer pa taki ne poznate sramu, le hlapčevstvo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.