https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešno leto poslovanja v Regijskem promocijskem centru Expano

07.05.2020 ob 17:50  

Pred dobrim letom je Razvojni center Murska Sobota od Mestne občine Murska Sobota prevzel v upravljanje Regijski promocijski center Expano in s 13. aprilom 2019 so se odprla vrata obiskovalcem. Po enem letu beležijo pozitivne odzive obiskovalcev in pozitivno poslovanje.

Paviljon kot jezero sta magneta, ki privabljata obiskovalce 

S postavitvijo paviljona RPC Expano in revitalizacijo južnega dela Soboškega jezera je Murska Sobota, in z njo regija, pridobila pomembno in novo turistično destinacijo, ki ima v prihodnje še dosti potencialov za nadaljnji razvoj. "Tako slovenski paviljon s svetovne razstave kot jezero sta magneta, ki privabljata obiskovalce od blizu in daleč. V prvi vrsti najprej govorimo o izboljšanju okolja v katerem živimo in smo sicer dejavni, kar je velikega pomena za prebivalce tako mestne občine kot tudi širše za prebivalce v Pomurju. Obiskovalci od drugod, ki pridejo na novo destinacijsko točko, pa ustvarjajo dodano vrednost v našem okolju, ki je sicer ne bi bilo," so sporočili iz RPC Expano.

Poslanstvo RPC Expano je, da obiskovalce navdušujejo za nadaljnji obisk regije s predstavitvijo ponudbe na naprednih tehnologijah, ki so na voljo v interaktivnem doživljajskem parku in kjer zagotavljajo vrhunsko uporabniško izkušnjo ter osebni pristop za vsakega gosta.

V enem letu obiskalo čez 100.000 obiskovalcev

V letu 2019, ko je že bil urejen južni del Soboškega jezera in so aprila odprli tudi vrata v RPC Expano, je zaživela celotna nova destinacija. Sobočanci, Pomurci, Slovenci in tuji gostje so pričeli redno prihajati tako na stalne vsebine kot tudi na razne dogodke in prireditve, ki so se zvrstile na novi lokaciji. Nova turistična destinacija z vsemi aktivnostmi pridobiva na prepoznavnosti in tako beležijo naslednje dosežke:

- Destinacijo RPC Expano in Soboško jezero je v enem letu obiskalo čez 100.000 obiskovalcev.

- Interaktivni doživljajski park si je od aprila 2019 do začetka marca 2020 ogledalo 19.560 obiskovalcev. 

- Ob Soboškem jezeru in RPC Expanu se je v enem letu odvilo čez 30 dogodkov in organiziranih srečanj. 

- V poslovnem središču Expano je bilo v enem letu organiziranih in izvedenih 65 različnih dogodkov (delavnice, seminarji, konferenca, srečanja, sestanki, predstavitve in drugo).

- Večina obiskovalcev v interaktivnem doživljajskem parku so individualni gostje (60%) in prihajajo iz Slovenije, obiščejo nas tudi tujci, in sicer iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Nemčije, Švice, Češke, Poljske, Nizozemske, Finske, V. Britanije, Italije, Francije, Kanade, ZDA, Avstralije in Južne Koreje. 

- Poslovanje RPC Expano je bilo v obdobju enega leta (april 2019 – marec 2020) finančno pozitivno, saj je Razvojni center Murska Sobota iz naslova upravljanja z objektom in naslova pobranih vstopnin v Interaktivnem doživljajskem parku, ustvaril presežek prihodkov nad odhodki poslovanja. 

- Pozitivno sodelovanje s Slovensko turistično organizacijo, ki je v nas prepoznala kredibilnega regijskega partnerja. Turistična destinacija Soboško jezero in RPC Expano sta umeščena na spletni portal STO, ter večkrat predstavljena kot vzorčni primer skupnostnega razvoja in oblikovanja novih turističnih destinacij. 

- Ustvarjanje prepoznavnosti med splošno in strokovno javnostjo z objavami v digitalnih in klasičnih medijih, družbenih omrežjih in promocijskimi aktivnostmi na sejmih ter drugih dogodkih. 

- Nagrada WEBSI - spletni prvaki v digitalnem komuniciranju.

"Pri poslovanju si prizadevamo za dobrobit vseh, ki nas obiščejo, naših partnerjev na destinaciji in partnerjev v regiji ter širše.

V času čakanja na ponovni zagon izvajamo aktivnosti za zagotavljanje varnosti v novih razmerah, nadgrajujemo doživetja in se izobražujemo. Z aktivnostmi sledimo našemu poslanstvu ter se povezujemo s ponudniki turističnih storitev in produktov v regiji. Namreč naše poslanstvo je poleg tega, da obiskovalcem od blizu in daleč približuje izvirnost Pomurja in edinstvenost njegovih doživetij, tudi usmerjeno v ustvarjanje turistične skupnosti ter razvoj novih in inovativnih turističnih produktov visoke kakovosti.

Budno spremljamo rahljanje ukrepov in komaj čakamo, da bomo lahko ponovno odprli vrata za obiskovalce Regijskega promocijske centra Expano z vsemi vsebinami, ki jih ponujamo v njem. Ker želimo najprej zagotoviti popolno in varno uporabniško izkušnjo, vam bomo natančni datum odprtja sporočili kmalu," so še sporočili iz RPC Expano.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.05.2020 ob 18:22 gost

      Dobro jutro.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.05.2020 ob 20:06 sd-samo denar gost

      ha ha in potem se zbudite cejli mokri z prstom v ri.i

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.05.2020 ob 22:02 gost

      Bulšit konji lažnivi

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.05.2020 ob 22:41 gost

      Revček ti je v čobe svršo krava debela

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.05.2020 ob 22:44 gost

      Pa v rit te je pofuko čoka debela

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.05.2020 ob 22:56 Uvala gost

      Kaj javnost dovoli take komentarje...

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.05.2020 ob 4:07 AJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> click open the site

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.05.2020 ob 4:08 Monica gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/KyhBlpP   

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.05.2020 ob 6:23 gost

      tvoja sestra zasluži zato ,ker jo redno fukajo

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.05.2020 ob 8:31 Jao gost

      Komentarji da te kap. Pa kak lahko to objavljate? To je v nasprotju s tem, kar piše v razlagi, kako se je treba obnašati, brez nestrpnosti, žaljenja in prostastva. Pomurec res vas je lahko sram, da to objavljate.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.