https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Vinjen voznik bežal pred policijsko patruljo, kljub dvem snetim pnevmatikam

08.05.2020 ob 14:15  

Včeraj, okrog 21. ure so policisti PP Gornja Radgona med kontrolo cestnega prometa v naselju Segovci ustavljali voznika osebnega avtomobila, znamke Fiat, ki pa na znake policistov ni zaustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri naselja.


Policijska patrulja je osebnemu avtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali, vendar voznik vozila ni zaustavil in je pri tem kršil več cestno prometnih predpisov. Voznik je v naselju Plitvica zapeljal na makedamsko cesto, po kateri je vozil približno 100 metrov. Zaradi hitrosti in načina vožnje je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča na njivo in s sprednjim kolesom trčil v del odžaganega debla, si poškodoval pnevmatiko, ki se je izpraznila.

Po njivi se je vozil še približno 100 metrov. Ko je zapeljal nazaj na makedamsko cesto se mu je med vožnjo snela sprednja desna pnevmatika. Na relaciji Plitvica – Lešane je z vožnjo ponovno kršil več cestno prometnih predpisov in se mu je izpraznila ter snela še zadnja desna pnevmatka. Voznika to ni zaustavilo in je nadaljeval vožnjo po lokalni cesti v smeri naselja Apače, kjer se je zaustavil.

Voznik večkratnih ukazov policista, da izstopi iz vozila ni upošteval in se je še naprej zadrževal v vozilu. Ker voznik ukazov policistov ni upošteval in se je pasivno upiral, so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva in je bil obvladan. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da voznik izvršuje veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo izvršitve. Ker je voznik kazal očitne znake vinjenosti mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo je bilo nevozno in so mu bile odvzete registrske tablice.

Zoper 49-letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog. Zaradi nenadne slabosti voznika je bilo na kraj poklicano reševalno vozilo. Zdravnica je ocenila, da voznik ni bil sposoben za pridržanje, sporoča Policijska uprava Murska Sobota. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2020 ob 15:03 gost

      Neenakopravni boj .PolicJI z avtojon 200 konjski motor srmaček s starin fijaton 55 konjskin motoron , ge je tu pravica !!!

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2020 ob 15:20 Drzavljan gost

      Se več policijskih kontrol,ker to pa je višek,kaj sem prebral!!!

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2020 ob 15:31 Mojster pobega gost

      škoda ka so ga na konci stavili, človek se je trudo ka bi jo pobriso.. te pa njeme še slabo gratalo od policajov.. dobro si probo mojster pobega, naslednjič de ti gratalo!

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2020 ob 15:35 Lendavski nadvojvoda gost

      Je zdravilo za mrcine,približno zakonodajo kot jo imajo v ZDA,enih par let bi dobil,čez kakšen teden že nastavljal črncem.No,ne smemo tako,malo drugače.Kakšen naš kamnolom zagraditi,z pazniki,dati jim dleta in kladiva.Občina iz katere je barabin naj pove kaj si želi imeti v kamnu...tlakovce recimo,stopnišče marmorno....Sicer pa,ta v času miličnikov,ko je še bil red,ta bi imel redne probleme en čas s stopali in ledvicami.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.05.2020 ob 15:42 Komunajzar šalabajzar gost

      Zakaj se ne zapiše da je bil to cigan? Če bi ta prekršek napravil prijatelj od znanca ki je letoval v istem kempu z sosedovih Francom ki ima botra v stranki SDS bi to že nekako skup povezali in sklamfali. Cigana in levičara pa se ne sme povezat v takih zgodbah.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.05.2020 ob 16:00 Lendavski nadvojvod gost

      Komunajzar...to je bil ,glede na vse norosti,dolgoletni pravoveren član SDS,ki je pomislil,da so policjoti tudi že vsi v strahu pred strašnim Ivanom.Pa niso,tudi vodja Glanzkopf bo še imel z njimi opravka,pa Počepnik tudi.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.05.2020 ob 16:22 pendrek gost

      Za časa miličarov si to nebi vüpo napraviti !

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.05.2020 ob 19:00 Fritz gost

      Jaz jim pokažem člansko izkaznico S D S pa je rešeno bo plačal tisti ko pride za mano

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.05.2020 ob 19:34 Komunajzar šalabajzar gost

      Samo cigani in levaki delajo takšne pezdarije

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2020 ob 22:47 gost

        Si se "zaj..." ta, ki si je privoščil ta akrobatski pobeg ni bil cigan, pa naj te še naprej "fiberc matra" in ne piši več neumnosti.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.05.2020 ob 19:39 Lendavski nadvojvoda gost

      To ne je nič. Jaz imam skoz center Lendave rekord 132 km/h

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.05.2020 ob 10:41 Lendavski nadvojvoda gost

        Ti,kreten,ki si sposojaš moje ime,ti,ki si le posnemovalec,ti,neinovativnež,povem ti ,pameti,niti moškosti nimaš,si le zguba v življenju,nikoli ne boš kot jaz,beda ,dno.Takih bedastoč jaz pač ne pišem,le nič si.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.05.2020 ob 21:27 gost

      Mas 132 kakcev v tvojih posranih cobah. Daj bog da te kaki kombajn zgazi pa zmelje kak psenico.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.