https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Pošte med tednom po običajnem delovnem času, ob sobotah še naprej zaprte

08.05.2020 ob 14:45  

S ponedeljkom bodo pošte med tednom ponovno poslovale po običajnem delovnem času, ob sobotah bodo še naprej zaprte.


Pošta Slovenije bo glede na sproščanje ukrepov na ravni države sorazmerno s temi ukrepi pričela tudi v poštnem prometu postopno vzpostavljati običajno poslovanje. Tako bodo z začetkom prihodnjega tedna pošte med tednom ponovno poslovale po običajnem delovnem času, vročanje vseh vrst poštnih pošiljk pa se bo ponovno potekalo na običajni način, vendar še vedno brez fizičnega kontakta med pismonošo in naslovnikom.

Pošta Slovenije bo ob  postopnem vzpostavljanju običajnega poslovanja v poštnem prometu še naprej podrobno spremljala razvoj dogodkov v prihodnjih mesecih v Sloveniji kot tudi postopke prilagoditev tujih poštnih operaterjev ter procese dela prilagajala danim razmeram. Veliko pozornosti bo tudi v naslednjih mesecih namenila spoštovanju zdravstvenih priporočil tako za zagotavljanje varnosti svojih zaposlenih kot strank.

Poštne pošiljke se ponovno vročajo na običajen način

Vse vrste poštnih pošiljk se ponovno vročajo na običajen način, pri čemer pa je treba upoštevati, da se pošiljke vročajo brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje (najmanj 1,5 m). Naslovniki bodo morali pri nekaterih pošiljkah ponovno  potrditi prevzem pošiljk. Pismonoši bodo pošiljke še vedno vročali na prostem, da ne bodo vstopali v skupne prostore strank (npr. v stanovanjske bloke in do vrat naslovnika).

S postopnim sproščanjem nekaterih ukrepov se vsi sprejeti preventivni varnostni ukrepi s področja zagotavljanja preprečevanja možnosti okužb s koronavirusom izvajajo še naprej, v nespremenjeni obliki. Ob tem gre izpostaviti tudi strogo upoštevanje vsakodnevnih preventivnih ukrepov zaposlenih in strank (higiena rok, higiena kašlja, ...), uporabo dezinfekcijskih in razkuževalnih sredstev ter zagotavljanje minimalne varnostne razdalje med delovnimi mesti oz. osebami.

Če minimalne varnostne razdalje med zaposlenimi ni mogoče zagotoviti, je obvezna uporaba zaščitne maske.  Prav tako še vedno veljajo navodila in protokoli za ohranjanje zdravja zaposlenih na okencih, dostavljavcev ter vseh ostalih, ter režim posamičnega vstopa na  pošte.

Kot poudarja mag. Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, se je Pošta Slovenije na razmere, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, odzvala hitro in je kljub pogosto precej oteženim pogojem dela uspela nemoteno zagotavljati poštne, paketne in ostale storitve. »Pri svojem delu smo se soočali z velikimi izzivi, kot so zapiranje mej in omejitve v letalskem prometu, kljub dnevno spreminjajočim se kriznim razmeram pa smo si vseskozi prizadevali zagotavljati kakovostno  in čim manj moteno izvedbo storitev.

Skoraj polovični upad pisemskih pošiljk in storitev iz poslovne mreže je občutno zmanjšal naše prihodke, se pa se v tem času povišalo število paketnih pošiljk iz naslova rasti spletnega nakupovanja. V tem kriznem času se je pokazalo, da so bile dosedanje strategije usmerjene v pravo smer, zato je bila prilagoditev v izrednih razmerah lahko hitra in sprejeti ukrepi učinkoviti. Zahvala gre zaposlenim na Pošti Slovenije, ki so s svojim delom prispevali k nemotenemu delovanju poštne mreže in tako zagotavljali, da so ljudje kljub samoizolaciji ostajali povezani

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.