https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Padlim osvoboditeljem se je poklonil veleposlanik Ukrajine

08.05.2020 ob 18:00  

Padlim osvoboditeljem se je danes poklonil veleposlanik Ukrajine. 

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je danes sprejel veleposlanika Ukrajine Mikhaila Brodovycha, ki je pred spomenikom zmage položil venec v spomin padlim partizanom in vojakom Rdeče armade pred jutrišnjo 75. obletnico dneva zmage.

Zaradi razglašene epidemije Mestna občina Murska Sobota letos ne bo organizirana tradicionalna prireditev s polaganjem vencev ob dnevu zmage.

"Spomenik zmage je bil zgrajen po načrtih ruskega arhitekta Arončika iz belega cararskega marmorja v čast in slavo zmagovalcev 2. svetovne vojne: sovjetskih vojakov in jugoslovanskih partizanov. Svečano so ga odkrili ob prisotnosti predstavnikov zavezniških sil 12. avgusta 1945. Zasnovan je kot grobnica, ki simbolizira obzidje Kremlja, pred katero stoji častna straža, nad njo pa se dviga mogočni obelisk z Leninovo podobo na bronasti medalji. Tu naj bi bili pokopani sovjetski vojaki, ki so padli v Pomurju, vendar so bili njihovi ostanki preneseni v skupne grobove na soboškem pokopališču. Avtorja plastik dveh vojakov sta brata Zdenko in Boris Kalin. Topova na obeh stranskih ploščadih sta del takratne vojne opreme. Ob zlomu komunizma, ko je padlo mnogo podobnih spomenikov, se je ta ohranil kot svojevrsten simbol Murske Sobote in njene zgodovine, obenem pa ohranja spomin na žrtve, ki jih je terjala vojna," je zapisano na spletni strani murskosoboške občine. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2020 ob 18:18 slikar gost

      Kak je pa ovi rad ,ka se lejko slika

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.05.2020 ob 20:35 zoltan gost

      Rdeča kravata obvezno

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.05.2020 ob 21:51 čondraš gost

      Če bi partizani in sovjeti vedeli da se bodo borili za današnje privržence, ki so...homofobni, sovražni, manipulativni, gayi, zadetkarji, alkoholiki, privrženci skrajnih muslimanov....bi verjetno odvrgli puške in se predali nemški usodi. Samo sramoto delajo OF, današnji levuharji. Niso se partizani borili za musliće na naših tleh, za gay parade in marihuana marše.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.05.2020 ob 23:29 gost

      BRAVO - - RESNICA.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.05.2020 ob 9:26 gost

      OBADVA STA JAKO BETEŽNIVA IGLEDA KA VAN PAJDAŠ JANŠA MOUZEG PERE

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.05.2020 ob 9:40 Lendavski nadvojvoda gost

      No,privrženci desnih,fašizma,nacizma,klera in Ivana ex komunista,kakšen dan je danes?Povem,izdajalce ,domobrance,Rožmana,Rupnika,so porazili domoljubi naši slovenski,partizani ,naši svobodoljubni Slovenci.Dan zmage je,luzeri desni,potuhnjeni odpadniki naroda slovenskega.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.