https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Včeraj potrdili okužbo pri eni osebi, umrl ni noben okužen

12.5.2020  

V ponedeljek so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri eni osebi, smrtnih žrtev ni bilo.

Včeraj je bilo opravljenih 1182 testiranj, od tega je bil test pozitiven pri eni osebi. Hospitaliziranih je 40 oseb, od tega 9 oseb na intenzivni negi. Bolnišnico so zapustile tri osebe, skupno število oseb, ki so zapustile bolnišnico je 259.

Smrtnih žrtev včeraj ni bilo, skupno število umrlih, ki so bili okuženi s covid-19, tako ostaja 102.

Skupno število pozitivnih na koronavirus v ponedeljek do polnoči je bilo 1461, od tega je skupno 1307 okuženih že ozdravelo.

Skupno je bilo do včeraj opravljenih 64.547 testiranj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2020 ob 16:09 gost

      Gnoj Nemec je nej kužen ..pa glavna cirkusantka Bogdana ??Lotmerčani ploskajte..dajte jima medaljo za svinjarijo katero sta naredila...upam da ju bodo svojci od vsakega umrlega tožili...sramota

      3 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.05.2020 ob 10:19 gost

        Kaj se ti grebeš za njegovo delovno mesto, da imaš toliko negativnosti do njega. DEJSTV0O JE, DA JE JANŠEVA VLADA S SVOJIMI DOKTORČKI ODLOČILA, DA SE OKUŽENIH IN BOLNIH LJUDI IZ DSO NE VOZI VEČ V BOLNIŠNICE. ZATO SO TI LJUDJE UMIRALI V DOMOVIH.

        10 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.05.2020 ob 13:04 gost gost

      Narobe gost, prejšja vlada je sprejela tak dogovor na pobudo >>stroke

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.05.2020 ob 13:11 gost

        LAŽEŠ. TO JE STORILA JANŠEVA VLADA Z SVOJO SDS DOKTORCO IN MINISTROM GANTARJEM. 12. MARCA SO ŠE OBOLELE IZ DSO VOZILI V BOLNIŠNICE, PO NASTOPU JANŠEVE VLADE 13. MARCA PA NE VEČ. Z LAŽJO NE MOREŠ SPREMENITI RESNICE. MARŠ DESNA NESNAGA LAŽNIVA IN NEČLOVEŠKA.

        3 6 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.05.2020 ob 14:04 gost gost

      8.3.2020, vir Dnevnik Pirnatova: Še zdaleč nimamo epidemije koronavirusa in upam, da jo bomo z ukrepi tudi preprečiliSlovenija še zdaleč nima epidemije koronavirusa, je na današnji novinarski konferenci na vladi poudarila direktorica NIJZ Nina Pirnat, ki upa, da jo bo z uvedenimi ukrepi mogoče preprečili. Glede pozivov k zapiranju šol je poudarila, da bi bil to v tem trenutku nesorazmeren ukrep in da je tudi v večini sosed še vedno glavni ukrep higiena rok. Po razglasitvi epidemije, 12. marca, je od 16.3.2020 v Sloveniji zaprtih večina javnih prostorov, med drugim tudi turistične znamenitosti, muzeji, knjižnice, galerije, gostinski obrati, nastanitve, wellness centri. Odprti ostajajo le trgovine z živili, lekarne, bencinski servisi, banke, pošte in trafike. Kljub temu priporočamo uporabo spletnih storitev (npr. nakupovanje preko spleta, poslovanje preko spletne banke ipd.). Sklep : Svet za nacionalno varnost sprejel ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa 9.3.2020 Minister Šabeder je v nadaljevanju predstavil ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa, ki jih je na današnji seji sprejel Svet za nacionalno varnost (SNAV):Do nadaljnjega se prekinejo vse preventivne dejavnosti zdravstvenih domov Metlika, Novo mesto, Črnomelj ter Splošne bolnišnice Novo mesto in odložijo vsi nenujni specialistični pregledi. Obravnavajo se le akutno zboleli in stanja, ki lahko pripeljejo do poslabšanja zdravstvenega stanja. Obiski pri osebnem zdravniku naj se izvajajo po predhodnem telefonskem dogovoru. Nujna stanja se obravnavajo po ustaljenem protokolu. In 12.3.2020 prehaja ta sklep na vse bolnošnice.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.05.2020 ob 14:41 gost

        To, da prehaja 12.3. na vse bolnišnice si si izmislil. Ostalo si dobro napisal. Sem gledal sklepe NIJZa v obdobju Šarčeve vlade pa tega nikjer nisem našel. Daj podatek kje to piše.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.05.2020 ob 19:08 gost gost

      Na spletni strani NIJZ boste našli odgovore na vaše dileme. https://www.nijz.si/sl/koronavirus-zdravstveni-delavci#navodila-za-bolnika-s-covid-19%2C-ki-ne-potrebuje-bolnisnicne-obravnave Na spletni strani Izolske bolnišnice so naslednja navodila (približno z istim datumom so izdana navodila tudi druge bolnišnice 24.2.2020): OBVESTILO Da ste okuženi z novim koronavirusom SARS-CoV-2, lahko upravičeno sumite: - če ste 14 dni pred začetkom bolezni potovali ali bivali na območjih s povečanim tveganjem za prenos, ali - ste bili v tesnem stiku z osebo, pri kateri je bil potrjen nov korona virus in - imate vročino ≥38 °C, - kašljate - ali težko dihate z občutkom pomanjkanja zraka. V tem primeru je enotna vstopna točka za domnevno okužene bolnike z novim korona virusom SARS-CoV-2 v okviru Zdravstvenega doma Koper, na Bonifiki. Prosimo vse, ki sumijo, da so okuženi z novim korona virusom SARS-CoV-2, da pokličejo svojega osebnega zdravnika ali dežurno službo na številko 05/66 47 440 in počakajo na njihova navodila. Prosimo vas, da ne hodite v SB Izola, ker s tem ogrožate zdravje bolnikov in zaposlenih! V primeru nujnih stanj pokličite telefon 112.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.