https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Bučečovcih se bo pričelo z obnovo lokalne ceste

18.05.2020 ob 6:00  

Občina Križevci bo v teh dneh pričela z gradbenimi deli na lokalni cesti Sveti Jurij – Bučečovci.  V sklopu projekta je predvidena obnova lokalne ceste, uredile pa se bodo tudi površine za pešce in delno za kolesarje.

Občina Križevci je marca pričela s postopkom javnega naročila za izbiro izvajalca gradbenih del za projekt Rekonstrukcije LC 388 061 Sveti Jurij – Bučečovci ( 2.faza). V okviru projekta se bo izvedla zaščita obstoječih komunalnih vodov ter novogradnja cestne razsvetljave, meteorne kanalizacije in sekundarnega vodovoda. Izvedla se bo tudi zaščita oz. prestavitev komunalnih vodov – vodovoda, telekomunikacij ter elektro vodov ter priključitev sekundarnega vodovoda na transportni vodovod.

Na javni razpis se je prijavilo 6 ponudnikov, gradbena pogodba pa je bila sklenjena z najugodnejšim izvajalcem Legartis d.o.o. iz Lendave, ki bo izvedel dela v vrednosti 252.306,10 EUR. Gradbeni nadzor nad investicijo bo izvajal Štefan Rajnar, sporočajo iz križevske občine.

Gradbena dela bodo potekala maja in junija. Cesta bo zaradi izgradnje zaprta, ob tem iz občine naprošajo, da vozniki upoštevajo prometno signalizacijo. Vozišče lokalne ceste se bo izvedlo kot  novogradnja po celotni trasi obdelave (od km 0+139 do km 1+430), kjer se naveže cesta na obstoječi nadvoz nad avtocesto.

Cesta se bo od začetka obdelave do otoka za umirjanje prometa zgradila s širino vozišča 5 m, izven naselja pa s širino 5,5 m. V naselju se bodo uredile površine za pešce (enostranski pločnik – desno), izven naselja pa površine za kolesarje (enostranska dvosmerna kolesarska steza – desno), uredila se bo tudi cestna razsvetljava. Na zaključku naselja se bo obojestransko uredil otok za umirjanje prometa.

Predvidena je tudi gradnja meteornega kanala v naselju Bučečovci v skupni dolžini cca. 550 m. »Izven naselja se ohrani sistem odvodnjavanja z odprtimi jarki, zamenjajo se le obstoječi prepusti, saj so, glede na novo širino ceste in dograditev pločnika, prekratki,« so zapisali na občini.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.