https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada odpravila karanteno ob prehodih meje

14.5.2020  

Vlada je sprejela Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja COVID-19, na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Pri prihodu v Slovenijo za državljane Slovenije in drugih držav Evropske unije ni več predvidena karantena. 


Možen prehod meje

Na več kontrolnih točkah na cestnih povezavah z Republiko Avstrijo, Italijansko republiko in Madžarsko bo možen prehod meje.

Kontrolne točke na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet so Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor in Letališče Portorož. Kontrolne točke na pomorskih povezavah za mednarodni pomorski promet sta Mejni prehod za mednarodni pomorski promet Koper (Capodistria) in Piran (Pirano). 

Čas odprtja posamezne kontrolne točke bo določila Policija v soglasju z Ministrstvom za zunanje zadeve in v dogovoru z varnostnimi organi sosednjih držav ter v soglasju z upravljalcem letališča oziroma pristanišča. 

Osebi, ki vstopa v Republiko Slovenijo in ima stalno ali začasno prebivališče v državah Evropske unije in ni zapustila EU za več kot 14 dni, policija zaradi morebitne okužbe z virusom COVID-19 na meji vroči navodila NIJZ o izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa.

Če oseba ob prehodu meje v Republiko Slovenijo navaja, da je pozitivna na COVID-19 ali ima očitne bolezenske znake s to okužbo, ji policija da navodilo za takojšnjo obvezno vzpostavitev telefonskega stika z izbranim osebnim zdravnikom ali službo nujne medicinske pomoči.

Vstop v Republiko Slovenijo se ne dovoli tujemu državljanu, ki nima stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, in ob prehodu meje pove, da je pozitiven na COVID-19 ali izkazuje očitne bolezenske znake, značilne za okužbo z virusom.

Obvezna 14-dnevna karantena za osebe iz tretjih držav z izjemami

Odlok določa obvezno 14-dnevno karanteno za osebe, ki nimajo stalnega ali začasnega bivališča v Evropski uniji in v Republiko Slovenijo prihajajo iz tretjih držav. Za te osebe veljajo nekatere izjeme, in sicer ukrepi ne veljajo za:

- osebe, ki se udeležijo pogreba bližnjega sorodnika in zapustijo Republiko Slovenijo v istem dnevu ter imajo dokazilo o datumu in uri pogreba,
- osebe, ki izvajajo prevoz blaga v Republiko Slovenijo ali iz Republike Slovenije v tretjo državo, ter za tovorni promet iz tretjih držav v tranzitu,
- osebe z diplomatskim potnim listom,
- osebe iz tretjih držav, ki zagotavljajo nujne storitve, za katere jim je potrdilo izdalo pristojno ministrstvo, in bi lahko, zaradi neizvajanja teh storitev, zaradi odreditve karantene prišlo do večje družbene ali gospodarske škode,
- pripadnike služb zaščite in reševanja, zdravstva, policije, gasilcev in za osebe, ki izvajajo humanitarne prevoze za Republiko Slovenijo, ki so prestopali mejo zaradi izvajanja svojih nalog.

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in s tem preneha veljati Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja COVID-19, na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.05.2020 ob 6:50 ŠARVEDI gost

      ZDAJ PA POTEM ENI LEJKO VÖ ZNOREJTE, KA STE TAG POGREJŠALI GOSTILNE PA KURVARIJO.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2020 ob 9:28 G. O. S. T. gost

      ,,, čunder,, pa tebi podobni posranci končno se lahko na dihate svežega zraka. Vse se odpira tudi vaši podzemni rovi. Tako je povedal vaš posrani her prezidente,,, potzemni princ teme,,,.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2020 ob 10:11 Risto Kubura gost

        Princ teme je eno navadno drislavo usrane, ki vsake toliko časa dočaka svoji 5 minut. Prokleti usranec!!!!!

        4 8 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2020 ob 10:37 Magyar Bacsi gost

      Koji organ je on??? Razen, da puši Orban Bacsiju????Naj mi kdo objasni, kaj je on drugega????

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2020 ob 10:46 Lendavski nadvojvoda resnicni gost

      Moj stricek princ teme mi ga je ze danes dal fafat in me je posteno nafilal v ritko. Uf kak je pasalo. Ponosen sem na svojega stricka princa teme.

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.05.2020 ob 11:44 Lendavski nadvojvoda resnicni gost

      Ne svinjsko mast uporablja okolju prijazno. Zato tako spostujem mojega stricka princa teme saj mi vsak dan nudi spolne uzitke.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.05.2020 ob 14:37 G. O. S. T. gost

      Tij,,,, kao zvani lendavski nadvojvoda,,, si eno tele nekolturno ne izobraženo brez morale . Vemo gdo si eden in edini,,, posrani čunder,,,

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.05.2020 ob 14:51 Lendavski nadvojvoda resnicni, gost

      Ne jaz sem eden in edini princ teme1 ki se z mojim stricem princ teme2 fukariva vsak dan v moji prelepi zidanici v Lendavskih goricah in zraven pijeva mojo scalino cmrgo smarnico. Naj zivi nas princ teme stricek moj ki tak lepo skrbi za mojo malo ritko.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.05.2020 ob 7:58 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ta,ki krade moje ime,ga potvarja,je res vernik SDS,je res primitivec,res z goric,res špejglar ,res mopedist,mislim pa,da v njegovi bližini ni ravno pametno pobirati denarja,ki moškemu pade dol.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.05.2020 ob 2:46 Pišta gost

      Spoštovani, mislim, da drži, veliko smo premagali, moramo se držati navodil, tako kot pravi naš pomurski farmacevt - potrebni so ostri ukrepi - gre enostavno za nas - maske - razdalja - rokavice - morda nam niti ne povedo - tudi za špansko gripo so umirali - drugi val - mladi - držimo se ukrepov - ne kupujmo - čim manj v trgovine - doma imamo veliko stvari - življenje je več vredno kot novi šit čevlji ... bežimo od trgovin.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.05.2020 ob 2:50 sasha gost

      Bravo, zaprimo vse trgovine - samo tiste s hrano naj so odprte - Mercator - to je naš najboljši sosed, mesni center Ave in Pomurske mlekarne in potem imamo vse ... Lidl in ostali ponujajo sam šit ...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.