https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Na Hrvaško vstopilo več kot sedem tisoč Slovencev

17.5.2020  

Hrvaška je 9. maja med rahljanjem epidemioloških ukrepov vnovič odprla meje za tujce. V tednu dni je v državo vstopilo več kot 14.000 tujih državljanov, od tega je bilo več kot polovica Slovencev.


"Po 9. maju je na Hrvaško vstopilo več kot 14.000 tujih državljanov, med njimi delež slovenskih državljanov presega 50 odstotkov. Iz Hrvaške je čez slovensko mejo odpotovalo 36.000 hrvaških državljanov", je v soboto zvečer povedal direktor hrvaške policije Nikola Milina.

"Hrvaška omogoča vstop tujih državljanov le v primeru, ko gre za "poslovni ali drugi gospodarski interes za Hrvaško ali za neodložljive osebne razloge". Od potnikov na mejnih prehodih zahtevajo ustrezno dokumentacijo o razlogih potovanja. Odprli so tudi elektronski naslov uzg.covid@mup.hr na katerem je možno dobiti pojasnila o tem, kdo lahko potuje na Hrvaško," poroča STA.

Hrvati intenzivno pripravljajo aplikacijo, ki bo omogočala hitrejši vstop tujih državljanov na Hrvaško.Turisti bi lahko s pomočjo te aplikacije prijavili svoje podatke, ki bodo povezani z informacijskim sistemom policije. S tem bi pospešili običajni policijski postopek na mejnih prehodih, kajti trenutno je treba podatke o vsakem posameznem potniku vnesti v informacijski sistem na mejnem prehodu.

Konec tedna so bile na slovenskih mejnih prehodih s Hrvaško kilometrske avtomobilske kolone, potniki so na vstop v sosednjo državo čakali več ur.

Število nezakonitih migracij na Hrvaškem v preteklih dveh mesecih znižalo za polovico v primerjavi z enakim obdobjem lani. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.05.2020 ob 17:12 gost

      HRVAŠKO MORJE, OBALA, OTOKI, POKRAJINA, ŽENSKE, HRANA, PIJAČA, MUZIKA, VZDUŠJE,.... - ZAKON. VSI NA HRVAŠKO MORJE.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.05.2020 ob 17:46 77 gost

      Spet nas bogataši okužijo.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2020 ob 18:07 marko gost

      Svetujem prvomi gosti da se zaposli na hrvaškem in se odseli tja,če njemi tak paše.OČITNO.Drugače neman nič proti Hrvaški.UŽIVAJ

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.05.2020 ob 18:35 gost

        Markec, delal sem 42 let v prizvodnji in zdaj uživam zasluženo pokojnino. Zato bom svojo pokojnino porabil tako kot bom sam želel in ne tako kot bo mi bodo drugi zapovedovali. Ostal bom pa kar tu, kjer sem si ustvaril srečno družino, hišo in še kaj zraven. tI PA UŽIVAJ TAM, KJER TEBI ODGOVARJA.

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.05.2020 ob 11:05 gost

        @marko, debeli df je še pozabil dodati kake batine dobivajo slovenski hlapci na hrvaškem morju, sicer pa o teh slovenske novice vsako leto redno obveščajo, ampak kdor ljubi hrvatijo, na batine in ponos pozabi..tak je to..in nič drugače.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.05.2020 ob 18:10 gost

      Ja pa san pozabo naj si še biciklin seuf zeme.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.05.2020 ob 10:34 gost

      Jaz bo šel na morje na katero bom sam hotel.TO PA SIGURNO NE BO HRVAŠKO MORJE.Za moj denar bom šel tja kjer se bojo do mene obnašali KOT SE DO TURISTA SPODOBI.To pa na hrvatiji sigurno ni.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.05.2020 ob 13:15 gost

      IDIOTI ,KI GREDO V TAKŠNEM ČASU NA HRVATSKO---------HRVATI LAŽEJO, KER SE BOJIJO, DA BODO DOŽIVELI ZLOM---VENEZUELA V MALEM, ZATO PROSIJO SLOVENCE DA GREDO NA HRVAŠKO NA DOPUST.IDIOTI BODO ŠLI NA HRVAŠKO A MI PAMETNI V ČRNO GORO. HAHAHA.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.