https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pijan vozil triletnega otroka in grozil policistoma, da ju bo ubil

18.05.2020 ob 13:00  

Minulo soboto, malo po 20. uri, sta policista PP Gornji Petrovci med kontrolo cestnega prometa v naselju Kuzma, imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je na sovoznikovem sedežu vozil triletnega otroka in je pred policijskim postopkom na naslovu bivanja kršil javni red in mir.

Osumljeni na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Po uporabi prisilnih sredstev je osumljeni policistoma začel resno groziti, da ju bo pretepel in ubil. Zoper osumljenega je bilo odrejeno pridržanje. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,96 mg/l alkohola.

Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 299. člena KZ-1, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Policisti voznike ponovno pozivajo, da ravnajo odgovorno in za volan sedejo le trezni. Dosledno naj upoštevajo cestno prometne predpise, prilagodijo hitrost svoje vožnje, upoštevajo varnostno razdaljo in skušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Za varno udeležbo v cestnem prometu sta nujna previdnost in strpnost vseh udeležencev.

* Fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.