https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Z motornim kolesom skozi naselje kar 114 km/h

19.05.2020 ob 12:40  

Minulo soboto v dopoldanskem času so policisti PP Gornja Radgona opravljali meritve hitrosti v naselju Radenci.

Voznik motornega kolesa znamke Yamaha je na delu ceste v naselju, kjer je omejitev hitrosti s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, vozil kar 114 km/h. Ko je policist ustavljal voznika motornega kolesa je le-ta sprva hitrost svojega vozila zmanjšal, nato pa v neposredni bližini policista vožnjo močno pospešil in odpeljal naprej, ne da bi svoje vozilo zaustavil.

Policista sta si zabeležila registrsko številko motornega kolesa. S prekrškom je bil seznanjen v večernih urah. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Zato policisti vse udeležence v cestnem prometu opozarjajo, da vozijo previdno in zbrano ter hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti in vozijo znotraj omejitev hitrosti. Vozniki z upoštevanjem prometnih predpisov delujejo preventivno in s tem ščitijo tako sebe kakor tudi druge udeležence v cestnem prometu.

* Fotografija je simbolična

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.05.2020 ob 13:46 Xy gost

      Bi mu že pokazal. Teslo, kak da je sam na cesti. Pa da je na cesto pritekel otrok? Ne, gospod motorist ni kriv, ovirali so ga pri vožnji.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.