https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Samoplačniško testiranje na okužbo s covid-19 je že mogoče

20.5.2020  

Samoplačniško testiranje za okužbo z novim koronavirusom je od prejšnjega tedna že mogoče v Splošni bolnišnici Celje, je razvidno s spletne strani bolnišnice. Od četrtka pa bo mogoče tudi na kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.


V Celju se na samoplačniški odvzem brisa lahko zainteresirani naročijo vsak dan med 8. in 16. uro na telefonski številki 070 457 664. Kot opozarjajo na svoji spletni strani, se je treba naročiti vsaj 36 ur pred predvidenim terminom za izdajo izvida. Cena samoplačniškega testiranja v Celju je 94 evrov. Izvid bodo prejeli v 24 urah od odvzema brisa.

V UKC Ljubljana pa bo treba za samoplačniško testiranje odšteti 93 evrov, na testiranje pa se bo treba prijaviti prek spleta, so za STA pojasnili v osrednji slovenski bolnišnici.

V UKC Ljubljana bodo sicer ob koncu tedna ukinili vhod za urgentno obravnavo bolnikov s covidom-19 (zadnji vhod z zabojniki in šotori), so sporočili. Pod posebnimi pogoji pa bo spet začela obratovati ambulanta za testiranje na virus hepatitisa B in C ter virusa hiv, katere delo je bilo ustavljeno v času epidemije covida-19. Ambulanta bo odprta ob sredah med 12. in 15. uro, zaradi zmanjševanja možnosti prenosa okužbe pa se bo vsak uporabnik na ambulantni pregled moral naročiti prek spletne pošte.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.05.2020 ob 13:23 gost

      Bedaki dajte se testirati, da bo do lahko Švabi in slovenski posredniki služili in da se bo lahko vlada izživljala nad vami. Koristi od tega ne boste imeli nobene.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.05.2020 ob 13:44 G. O. S. T. gost

      Z vami keri to ponujate z vami je vse vridi v glavah, ali vam je virus pame požrl. Plačamo naj si testiranje ka sibo vlado,,,, princ, teme,,, elite delile virusni dobiček kako vas ni sram. Prekleti tajkuni zahrptni izkoriščevalni banda preklet. Kaj ste si premalo nakradli.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.05.2020 ob 17:59 gost

        Zivel nas veliki vodja Princ teme Jajo. Zivela Sds, Siskojova varda. Z skupnimi mocmi bomo pregnali rdeco drhal Z Df na celu in njegovim Sarplanincem in Mesecarom.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.