https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboška občina bo začela z urejanjem severnega dela Severne obrtno-industrijske cone

22.05.2020 ob 11:45  

Mestna občina Murska Sobota bo začela z urejanjem severnega dela Severne obrtno-industrijske cone (SOIC) v Murski Soboti, ki je komunalno urejena le na območju I. in delno II. faze.

 

Murskosoboški župan dr. Aleksander Jevšek in predsednik uprave Pomgrada Iztok Polanič, sta danes podpisala pogodbo o izvajanju gradbenih del v okviru projekta »SOIC MURSKA SOBOTA – UREDITEV OBMOČJA II. IN DELNO III. FAZE«, ki ga bosta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Projekt predstavlja zaključno fazo ureditve cestne in komunalne infrastrukture severnega dela Severne obrtno-industrijske cone (SOIC) v Murski Soboti, ki je komunalno urejena le na območju I. in delno II. faze.

V okviru projekta bo izvajalec izvedel manjkajoče ureditve: cesto z meteorno odvodnjo, javno razsvetljavo in parkirišča, fekalno kanalizacijo, vodovod in zelene površine. Cilj projekta je povečanje dodane vrednosti malih in srednje velikih podjetij in je skladen z Operativnim programom za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

S projektom na območju SOIC bo Mestna občina Murska Sobota uredila ustrezno in potrebno infrastrukturo in zagotovila kakovosten prostor za gospodarski razvoj občine in regije ter s tem ustrezen razvoj proizvodnih, obrtnih in storitvenih dejavnosti ter nove zaposlitvene možnosti srednje in visoko izobraženega kadra pomurske regije.

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je ob tem povedal: »Z nadaljnjim širjenjem Severne obrtno-industrijske cone v Mestni občini Murska Sobota ustvarjamo dodatne pogoje za razvoj malih in srednje velikih (družinskih) podjetij s storitvami z visoko dodano vrednostjo, kar je eden glavnih razvojnih izzivov naše občine. Doslej urejeno območje je že popolnoma zasedeno, vsi trije investitorji, ki so zemljišča kupili nazadnje imajo že izdana gradbena dovoljenja in upamo, da bodo kmalu začeli graditi svoje proizvodne objekte. Današnji podpis pogodbe je pozitiven signal, da se v teh negotovih razmerah, ki jih je povzročila epidemija koronavirusa in strahu pred gospodarsko krizo, investicije lokalnih skupnosti, ne zaustavljajo. Investicije občin so bistvene za zagon gospodarstva na lokalni ravni, saj imajo tako podjetja posel, delavci pa plačo. Pri tem je pomembno, da država pospeši izvajanje aktivnih projektov in s tem omogoči, da bodo občine, ki imajo pripravljene projekte, le-te lahko tudi uresničevale.«

V okviru javnega naročila je bil za izvedbo gradnje na manjkajočem delu II. faze SOIC izbran najugodnejši ponudnik za izvedbo del, to je podjetje Pomgrad d.d.

Vrednost gradbenih del bo začela 418.799,96 EUR

Vrednost gradbenih del, ki se bo začela v prihodnjih dneh znaša 418.799,96 EUR. Projekt bo sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in namenskimi sredstvi Proračuna RS v deležu 75 % : 25 % na podlagi Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije. Višina sofinanciranja je do 100 % upravičenih stroškov projekta, ki pa je omejena z višino sofinanciranja za ta projekt v okviru Dogovora za razvoj regij. Razliko pa financira Mestna občina Murska Sobota.

V maju 2020 je tako predviden začetek gradnje v območju II. faze, ki bo predvidoma zaključen do avgusta. Gradnja na območju III. faze pa je načrtovana v letih 2021 in 2022, so sporočili iz MOMS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.05.2020 ob 13:01 pomgrad gost

      vse samo rdeči delajo drugi gradbinci v pomurju jih ne zanima slovenska ulica itd samo polanič je v soboti glaven delavci pa šiptari bosanci sužnji domači pa vsi esterajh

      19 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.05.2020 ob 13:08 imre gost

      Spet Pomgrad .Res ni nobenega podjetja celo cenejšega v Pomurju saj pa vsa dela dobi Pomgrad . In kaj pomaga urejanje cone zaposlitev pa ni in ne bo .Naj se raje Jevšek briga kje in kako zaposliti čim več ljudi

      21 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.05.2020 ob 13:11 AAAAAAAAAAA gost

        imre Ka je tebi nej jasno obrtno industrijska cona j enamenjena za neke dejavnosti ge se nuca delovna sila. Či de obrtna couna zaživela de več delovnih mest. In ka je tou po tvoje?

        7 15 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.05.2020 ob 13:46 šarkanj gost

      AAAAAAAAAAAAAA................... Ja ,če bo zaživela ? In ,kako ti misliš z to cono ko bo žaživela kaj se bo delalo in koliko bo zaposlenih tak po tvojih izračunin ? Veš kaj bo vse bo zaraščeno in drugi ne bo imel dela kot Komunalci in to je vse . Raj se ne oglašaj ,ker si ,daleč od realnosti

      13 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.05.2020 ob 20:09 gost

      VIJDITE KRETENI!!!! Zaposlili bi se pri polaniči pa bi delali doma ,če vam je tak pri srcu tole delo! A naj delo dobijo avstrijci ali pa madžari ! bedaki naj pejnezge ostanejo doma pri naših delavcih!!!! gdo pa je sposoben kaj takega narediti, kakšen privatnik ,ki ima dva stara bagerja!? kdo se v delo NE RAZME naj jezik zavejže!!!!!

      7 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.05.2020 ob 21:38 op gost

      ti se pa razmiš v delo vejpa občina in polanič to so veriga vsa dela opravlja pomgrad naj jevšek pove kolko izvajalcev se je prijavilo na raspis za delo

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.05.2020 ob 22:21 gost

      Pa de prijlika,ka de se kradnolo.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.05.2020 ob 7:22 Naklon gost

      Samo bedarije se pa pišejo, ka bi pa kateri preveril za kaj se sploh ide pa ne. Na javnih naročilih se seveda vidi, da so bili trije ponudniki. Od teh je bil Pomgrad najcenejši. Pomgrad 358.135,01 € brez DDV, Asfalti Ptuj 422.721,11 € brez DDV, GMW Radenci 486.540,12 € brez DDV. Cesta se pa nuca, ker so tam parcele že prodane in ta letos dva investitorja že začela graditi

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2020 ob 8:56 ind.cona gost

        Naklon ............. Res gradila bosta ? Pa že se je pijsalo koliko jih bi naj delalo v tovarni ki je ni kje bi naj delali sončne panele .In nič od gradnje .Tako tudi bo z tema tvojima investitorjema nič njente zero nula

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.05.2020 ob 12:15 gost gost

        Ja najcenejši, na polovice de pa aneks krejdi za špovišanje cejne pa dodatne stroške. Tak se dela med povezanimi, na razpisi najfalejši, sledi pa aneks kcoj, na kunce pa idnouk drakše.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.05.2020 ob 9:35 Klikchko gost

      Polanić? Ni drugega v tej državi? Koliko ponuja svetnikom da izberejo njegovo podjetje?

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.05.2020 ob 12:26 gost

      Telko dajo Gornji Petrovci za obnovo gasilskega doma.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.05.2020 ob 7:44 gost

      Samo neke tovarne na novo postavlajo,ka pa de z ovimi,propadlimi firmami Mura ,Pomurka,Potrošnik in vse,ki so pač propadnole,pa sedaj propadajo in so leglo narkomanov. Upam,da ta nova podjetja ne bodo dobila istega scenarija čez dvajset let ali še prej.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.05.2020 ob 14:51 prlek gost

      moram se oglasiti na komentar kdo pa bi naj dobil delo drug kot polanič ali kak privatnik ki ima dva stariva bagera jaz kot pomgradov delavec ti povem sledeče caa 70% dela za polaniča opravijo privatniki ki imajo dva stara bagerja polanič živi na račun privatnikov ki mu za mali denar delajo plačuje jim baje za 90 ali več dni polek tega ima bosance in šiptare ki tak niso za nobeno rabo in seveda ima dobre stroje in kamione ampak nobenoga dobrega strojnika da bi vedel kaj napraviti na gradbišču bosanec pride pa pravi polaniči ka je šofer mu dajo kamion on pa niti neve kje se štarta kamion pa pride na gradbišče in v prvi grabi vojzne to so polaničovi strokovnjaki če nega domačih prvatnikov ji majo dva stariva bagra je polanič v pizdi maternoj kunec kuncov pa dela kera izvaja polaničeva firma so na najnižjem možnem nivoju kar se tiče kvalitete jaz to prekleto dobro vem ker imam dela v gradbeništvu pi polaniči že 35 let taka ne o dveh starih bagerih in o naših plačah ki me je sram povedati pa srečno.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.