https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Obnovili bodo vse poljske poti v občini

23.05.2020 ob 9:00  

Občina Odranci je končala postopek javnega naročila za investicijo z naslovom »Agromelioracija na komasacijskem območju Odranci« s tem, da se je podpisala izvajalska pogodba za izvedbo del s podjetjem Pomgrad – Cestno podjetje d.d. Lipovci.

Pogodbo sta podpisala predstavnik izvajalca Jože Dominko in župan Občine Odranci Ivan Markoja.

Gre za obnovo vseh poljskih poti na območju Občine Odranci, kar je druga faza projekta »Agromelioracija na komasacijskem območju Odranci«.

V prvem delu je bilo komasiranih 550 hektarjev kmetijskih zemljišč. Ta postopek je pravnomočno končan in lastniki z letošnjim letom že obdelujejo nova zemljišča. V komasacijskem postopku so bila odmerjena tudi zemljišča za. še manjkajoče kolesarske poti proti Bistricam in Melincem.

Foto: občina Odranci

V predstoječem projektu je predvidena izgradnja: 21.000 m novih poti, 3.400 m rekonstrukcij poti in okrog 8.000 m2 odstranitev zaraščenih površin.

Pri novih poteh bosta zgrajeni tudi obvoznici okrog naselja in sicer ena s strani vasi Lipa in ena s strani Bistric.

Vrednost agromelioracijskih del znaša okrog 677.000 EUR in bo delno pokrita iz evropskih sredstev, konkretno iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, delno pa iz občinskega proračuna. Rok izvedbe je 15. avgust letos, poročajo pri Občini Odranci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.05.2020 ob 12:01 Udranci gost

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.05.2020 ob 14:30 ...... gost

      ta Jože je bil že v vseh propadlih institucijah, kak je lahko prišel do Pomgrada, sicer pa kje je denarno tveganje, tam je on.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2020 ob 18:06 BRAVO MARKOJA gost

      Župani vseh ostalih Prekmurskih občin boste morali iti k Markoji za vajence, da se naučite kako se dela in skrbi za svoje krajane . Ne pa da samo veliko plačo dvigujete, koristi od vas pa nobene, samo strošek.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.05.2020 ob 11:10 gost

      Gospod Dominko je sposoben dober človek zato pa je na vodilnem položaju !!!! V Katerih propadlih institucijah---povej ! Tij si gotovo propadli !!!!!!!!!!!!!!!

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.05.2020 ob 15:10 kaj gost

      pa imaš v Pomgradu, isto kot v bivši njegovi firmi ali pa še huje. Vodilni skorumpirani, delavci sužnji. In to je za nekoga sposoben človek, ti pisec ob 11:10 si zalutau u život, ali pa si navadni suženjski dreakač, ki si še z drekom zadovoljen.Ne veš, da vodilni ne ustvarjajo - ampak švercajo, ustvarjajo delavci, ki za to dobijo kurac u dupe. Gremo minusarji, saj ste itak nerazgledneži, in vam je delo, glavno da je edino vrednota. Ne pomislite pa na drugo, delo kot vrednota za obstoj življenja in PRAVIČNO PLAČANO ZA VSAKEGA DELAVCA, ne pa da delavci živijo iz otroških, socialnih, pomoči in pomoči dedkov in babic, ki so v penziji. Eni delavci zaradi slabe plače še dalj od Radgone niso nikdar šli, so pa ili v Radgoni na velesejmu in so mislili, da so v Berlinu na proščenju.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.05.2020 ob 16:17 BICIKLIN ALI BAGRLIN gost

      TAK JA K MARKOJI ZA VAJENCE KA JIH VČIJ KAK FIRMO ZBRATI, KERA JE BILA NAJDRAKŠA NA RAZPISI, ABSOLUTNO DRAKŠA OD DVEJ FALEJŠIJ! ŠTO PA DE DELAL NADZOR, KA VIJDIMO? NA, TAK UN SKRBIJ ZA DOBRO ODRANČAROF, TAK SE ŠPARA. ZAJ PA VSI MARKI K NJEMI V ŠOULO!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.05.2020 ob 18:44 gost

      Kateri njegovi bivši firmi????Vodilni ne ustvarjajo???? Što pa delavec z lopato??? Pojma nemaš od življenja!!!!Če pa ti živiš od sociale ,starševskih penzij , pa si resno revež!! Lenuh debil, kreten na kubik!!!!Za tebe pa je tudi radgona predaleč!!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.05.2020 ob 15:06 bakovski fric gost

      Bravo občina Odranci, tak se dela. Markoja je preveč prekaljen župan, da bi dal vajeniški firmi delat tako velik posel in se dobro ve, komu ga je zaupal. Tudi Dominko je ze več kot 25 let vodilni človek na Pomgradu, prekajen kader. Firme, ki jih vodi so najbolj stoječe na Pomgradu, z najboukšo foniteto in ga vsi zaposleni zelo cenijo, preverjeno. Gostje, ne delat krivice ljudem

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.