https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Danes odločitev o vrnitvi vseh šolarjev v šolske klopi

26.5.2020  

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Nacionalni institut za javno zdravje (NIJZ), ravnatelji ter drugi predstavniki stroke bodo danes dopoldne na sestanku odločili, kdaj, če sploh, se bodo lahko v šolske klopi vrnili tudi preostali šolarji.

Potem ko so se v ponedeljek v šole vrnili devetošolci in se pridružili prvi triadi osnovnošolcev ter dijakom zaključnega letnika srednjih šol, ki so s poukom začeli 18. maja, bo danes na sestanku stroke padla še odločitev, kdaj se bodo v šolske klopi vrnili osnovnošolci od 4. do 8. razreda ter dijaki preostalih letnikov. Ti se za zdaj še naprej šolajo na daljavo.

Direktor NIJZ Milan Krek je v pogovoru za 24 ur zvečer in TV Odmeve potrdil, da je epidemiološka slika v državi zdaj bistveno boljša kot pred 14 dnevi. Obenem pa je poudaril, da lahko vsako nadaljnje rahljanje ukrepov in priporočil pri postopnem vključevanju otrok v šole predstavlja povišano tveganje tako za učence, učitelje kot posredno tudi za starše in stare starše. Vse to pa zahteva preučevanje med tveganji ob morebitnem prevzemanju odgovornosti.

Medtem je predsednik Združenja ravnateljic in ravnateljev Gregor Pečan za 24 ur zvečer poudaril, da so šole pripravljene prevzeti odgovornost za vrnitev učencev in dijakov v šolske klopi. Vendar le, če so to odgovornost pripravljeni prevzeti tisti, ki o tem odločajo.

Po današnjem sestanku bo predvidoma dokončno odločitev o vrnitvi vseh ostalih otrok v šole sprejela in javnosti predstavila ministrica Simona Kustec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.05.2020 ob 11:38 gost

      pa dajte otrokom spričevala,učiteljem pa vzet plače ker si jih sploh niso zaslužili ,pa nehajte matratirat otroke z tem zajebavanjem!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.05.2020 ob 21:36 gost

      Javi se - da ti bodo plače prostovoljno odstopili in ti mogoče pomagali do zdrave pameti in lepšemu izražanju!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2020 ob 0:23 gost

      hehe sta se oglasila dva voluhara ,kaj saj pa prvi komentator je pa čisto vredu povedal,kaj sta mogoče učitelja pa vaju zabolel kometar,nič se ne sekirajta ,saj je ogromno takoh isto mislečih kot tisti komentator,oja pa še nekaj če sta učitelja,tako zvana prosveta,je pa zelo grdo od vaju ,da nekoga en zmerja z bedakom,ta drugi pa je odgovoril na kometar,onega ki je rekel bedak..bedak je ta drugi..sicer pa ja ,daj prvi kometatro javi se pa naj ti ta dva dasta svojo NEZASSLUŽENO plačo ..pa bomo videli kako bosta močna...največja sramota ste taki učitelji kot tadva,res ste sramota svoji stroki

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.