https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Meja med Slovenijo in Madžarsko odslej odprta za Slovence in Madžare

Dolga vas, 28.05.2020 ob 0:00  

Zunanji minister Anže Logar se je danes na mejnem prehodu Dolga vas srečal z madžarskim ministrom za zunanje zadeve in trgovino Petrom Szijjartom. Glavna tema pogovorov so bili ukrepi, ki zajemajo odpiranje mej med Slovenijo in Madžarsko ter sodelovanje obeh držav med pandemijo novega koronavirusa.


Kot je v izjavi za javnost povedal minister Logar sta Slovenija in Madžarska sprejeli dogovor in odpravili omejitev prehajanja meje za državljane Slovenije in Madžarske.

"Od tega trenutka naprej, lahko madžarski državljani neovirano vstopajo v Slovenijo, brez kakršnih koli omejitev. Tako smo na neki način zaključili pomembno epizodo, ki je v določenem delu omejevala pretok ljudi in s tem skupaj v diplomaciji dosegli pomemben napredek," je dejal Logar. 

 

 

Logar je izrazil zadovoljstvo glede stališč, ki sta ga z madžarskim ministrom izmenjala glede vprašanja slovenske manjšine.

Državi zaradi ukrepov ob pandemiji novega koronavirusa meje do sedaj nista odprli, odslej pa bomo Slovenci in Madžari lahko le to prosto prehajali. Odpirajo se štirje mejni prehodi, karantene pa več ne bo. Celotno izjavo si lahko ogledate tudi v spodnjem posnetku.  

Minister Logar je po pogovoru in skupni izjavi z madžarskim kolegom nato odšel v Monošter, kjer se bo na slovenskem generalnem konzulatu srečal s predstavniki porabskih Slovencev. Srečal se bo z Eriko Koleš Kiss, zagovornico Slovencev v madžarskem parlamentu, Andrejo Kopač, predsednico Zveze Slovencev na Madžarskem ter Karlom Holcem, predsednikom Državne slovenske samouprave. V Monoštru bo obiskal tudi Slovenski kulturni in informativni center Lipa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.05.2020 ob 17:37 gost 2 gost

      Dva bednika na kupu, ki sta pohlevni ovci vsak svojemu diktatorju. Gliha vkup štiha. Sicer pa jaka stvar, ka mo lejko hodili na mađarijo, ka mo le tan. Te SLO. kao minister, pa tak ne vej zakoj se ide, beda od bede.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.05.2020 ob 18:53 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Ja,oba sta "posilna "svojima komandatoma.

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.05.2020 ob 19:56 Sonce gost

      Kaj ta pa ta dva odpirala saj s tako oba prizadeta da niti nevesta kje se nahajata. Bedaki nesposobni.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.05.2020 ob 21:21 čondraš gost

      Bravo, le tako naprej, zdaj je še treba Avstrijce prepričat in sprostiti prehod za višegrajsko skupino držav, tam ni bebavih komunajzerskih zoofilov kot jih poznamo pri nas, ki širijo razno razne viruse, sploh HIV.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.06.2020 ob 9:16 gost

        .......Dimitrij Rupel, Tone Krkovič, Jože Dežman, Sonja Ramšak, Barbara Brezigar, Jože Jerovšek, .............. SAMI VELIKI KOMUNAJZARJI.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.06.2020 ob 22:46 Resnica gost

      Pedra ,lopova ubit kot psa.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.