https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

S ponedeljkom v šole učenci 4. in 5. razredov, od srede še ostali učenci

28.5.2020  

Ministrica za šolstvo Simona Kustec je danes predstavila, kako se bo nadaljevalo šolsko leto 2019/2020.

 

S 1. junijem se vzgojno-varstveni proces v vrtcih, ob upoštevanju higienskih in zaščitnih ukrepih lahko ponovno odvija v običajno velikih obeh starostnih obdobjih. S sprejetjem protikoronskega zakonskega paketa 3 pa bo staršem, ki svojih otrok ne bodo vključili v vrtec, ta strošek do 30. junija krila država, je uvodoma povedala ministrica.

Osnovnošolci se po njenih besedah vračajo v šolske klopi, in sicer se s 1. junijem začne izvajati pouk za 4. in 5. razred, 3. junija pa se šolska vrata ponovno odprejo še za učence 6., 7. in 8. razredov. Prav tako se s 1. junijem pouk v prvi triadi in 9. razredu ponovno izvaja v obsegu običajno velikega oddelka.

Drugače pa je za dijake, ki nadaljujejo s šolanjem od doma. »Zaradi nemotene izvedbe zaključnih izpitov in mature ter s tem povezanega spoštovanja varnostih ukrepov, izobraževanje v srednjih šolah poteka po do sedaj veljavnimi pogoji – na daljavo, oziroma v šolah za tiste dijake, ki jih šola pozove,« je dejala.

Ministrstvo je po besedah Kustečeve ravnateljem že poslalo okrožnico s pripadajočimi gradivi Zavoda RS za šolstvo in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki vsebuje vse pomembne informacije o izvajanju pouka in varstva.

Zaradi omejitev, ki še vedno ostajajo glede javnega prevoza, je Kustečeva še pozvala vse starše, ki lahko otroke sami odpeljejo v šolo, da to tudi naredijo. Na avtobusih in drugih javnih prevoznih sredstvih se namreč še vedno mora upoštevati varnostna razdalja in higienski ukrepi, zato lahko prepeljejo veliko manj učencev oziroma dijakov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.