https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Preverite, kje ostaja obvezno nošenje zaščitnih mask

29.5.2020  

Vlada je sprejela Sklep o uporabi ukrepov, ki jih določa Zakon o nalezljivih boleznih (ZBN), pri nalezljivi bolezni COVID-19.

Sklep predstavlja pravno podlago, da se bo lahko tudi po 31. 5. 2020 sprejemalo splošne in posebne ukrepi po Zakonu o nalezljivih boleznih pri nalezljivi bolezni COVID-19. Vsi akti in ukrepi, ki jih je v času razglašene epidemije zaradi nalezljive bolezni COVID-19 sprejela vlada in do 1. 6. 2020 niso bili odpravljeni, veljajo še naprej do njihove spremembe ali preklica. Obvezno ostaja tudi nošenje zaščitnih mask.

Trenutne epidemiološke razmere ne predstavljajo epidemije nalezljive bolezni, še vedno pa obstoji nevarnost širjenja nalezljive bolezni, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Tudi po 31. 5. v določenih primerih obvezne zaščitne maske

Navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki jih posamični vladni akti ali ukrepi, sprejeti za zajezitev epidemije zaradi nalezljive bolezni COVID-19, navajajo kot pogoj za sprostitev oziroma opravljanje določene dejavnosti, ostajajo kot obvezna v veljavi še naprej do njihove spremembe ali preklica.

Tako v veljavi ostajajo vsi predpisani higienski ukrepi, med drugim tudi obvezno nošenje zaščitnih mask, in sicer:

  • v zaprtih javnih prostorih, kjer je medsebojna razdalja manjša od 1.5 metra,
  • v javnih prevoznih sredstvih,
  • pri osebah z respiratornimi obolenji,
  • pri zaposlenih v zdravstvenih ustanovah glede na stopnjo izpostavljenosti,
  • pri zaposlenih v vseh domovih za ostarele in vzgojno varstvenih zavodih za osebe s posebnimi potrebami,
  • pri obiskovalcih zdravstvenih ustanov, domov za ostarele in vzgojno varstvenih zavodih za osebe s posebnimi potrebami.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.05.2020 ob 19:39 gost gost

      S tem niso povedali nič, kot vedno do sedaj. Zgrablenci princa teme so samo lutke, ki kimajo in nimajo svojega mnenja, ker ga ne smejo imeti. Ja, to je demokracija po slovensko, zato se ta stranka na oblasti imenuje baje demokratična. Od tega pa ni niti d. In zdaj bo lahko vsak trgovec, mislim na trgovske verige, ki nima pojma o zdravstvu odločal, če bodo v njegovi trgovini maske, ali ne. Sramota od vlade, tu se ne poenotijo, tam, kjer ni treba, pa se, dol z njimi in to čim prej.

      51 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.05.2020 ob 20:29 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Seveda so "demokratični",Ivan je demokratično dosmrtni šef SDS-a (ideja mu je kapnila na pohodu v Jajce).

        29 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2020 ob 16:27 Vlasta gost

        Dajte misliti z možgani ti gost, najti okužen gost s korona virusom kihne v tvoj obraz brez maske. No kako bo luštno, ti pa kritiziraš demokracijo, uporabljaj možgane, ne slamo!

        7 19 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.05.2020 ob 20:25 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Masko mora obvezno nositi gospon Žan,ko ga vidiš brez nje ,moraš takoj žganijcu spiti,da te ne zašrajfle.

      26 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.05.2020 ob 20:50 gost

      Te pa si vzemi domov Sarplaninca pa Mesecara pa jima fafaj pa drkaj kurca hlapec pa ovca levice. Ta dva bi ziher resila Slovenija pa Fajonova.

      17 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.05.2020 ob 12:21 Hendricks gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.05.2020 ob 12:22 ASASAS gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.05.2020 ob 16:14 G. O. S. T. gost

      Masko obvezno mora nositi,,,, princ teme,,, njegovi ponižni hlapci nesposobna stroka pa vsi keri stradšijo ubogi narod. Zavedno je morajo nositi ka pokrijejo svoje bedne face.

      21 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.05.2020 ob 21:08 Ka te briga gost

      Draga vlada! Ne uspeva vam. Mislite, da smo tako naivni? No ne kateri so res ja. Vecina pa nas ni! Ste slisali? "prdec pride skozi hlace, masko..." Al ta "hud" virus, ki vlada in mediji pretiravajo s tem kako je "hud..." ne more priti skoz masko Al kaj? Dajte ne glumite! Takoj dol iz vasih mest vlada! Niste bili sposobni mask pripeljati iz Kitajske! Sram vas je lahko!

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.06.2020 ob 12:25 Siciliano gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.06.2020 ob 16:57 Primorec gost

      Siciliano, kolko pa ti zasluzis na uro? hahahaha

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.