https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Omilili pravila glede karantene ob prihodu v Slovenijo iz tretjih držav

31.5.2020  

Osebam s stalnim ali začasnim bivališčem v Sloveniji ter še nekaterim izjemam ob vstopu v Slovenijo iz tretjih držav ne bo treba v karanteno. Ministrstvo za notranje zadeve je spremenilo sprejeti odlok, ki je določal 14-dnevno karanteno ob prihodu iz tretjih držav.

Na ministrstvu za notranje zadeve so za STA pojasnili, da so na podlagi številnih prošenj in pozivov skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in ministrstvom za zdravje še enkrat proučili vprašanje tveganja ponovnega vnosa covida-19 iz tretjih držav.

Ob vstopu v Slovenijo iz tretjih držav tako v karanteno ne bo treba ne slovenskim državljanom ne tujcem, ki imajo stalno ali začasno bivališče v Sloveniji.

"Ta izjema velja tudi za osebe, ki v Slovenijo prihajajo na pogreb sorodnika ali na zdravstveni pregled oziroma poseg. Prav tako v karanteno ni treba osebam, ki potujejo čez Slovenijo v drugo državo v istem dnevu, ter osebam, ki prehajajo mejo, ker v naši državi obiskujejo vrtec ali šolo oz. zaradi znanstveno-raziskovalnega dela ter predložijo negativni izvid testa na novi koronavirus, ki ni starejši od treh dni.

V karanteno tudi ni treba osebam, ki izvajajo prevoz blaga v Slovenijo ali iz Slovenije v tretjo državo, tistim, ki izvajajo tranzitni tovorni promet iz tretjih držav, in osebam, ki lahko z ustrezno listino dokažejo, da delajo v sektorju mednarodnega prevoza in jih je napotil delodajalec. Med izjeme spadajo tudi osebe z diplomatskim potnim listom in pripadniki civilne zaščite," poroča STA.

Slovenskemu državljanu tako na primer tudi po večdnevnem poslovnem potovanju v Srbijo ne bo treba v karanteno. Tudi tujcem, ki bi poslovno pripotovali v Slovenijo iz držav Evropske unije ali držav schengenskega območja, ne bo treba v karanteno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2020 ob 8:23 čondraš gost

      Ja kaj pa, znova dobro za bosanske, šiptarske in srpske okupatorje . Raje bi sklepali dogovore z državami severno od nas.

      2 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.05.2020 ob 10:49 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Čundraš,si pa ,kje pa vidiš okupatorje?Okupator ti je bil Avstrijec z Adolfom avstrijskim na čelu,pa levo in desno od nas,fašisti in nyilaši.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.05.2020 ob 11:03 gost

      Pa ne že spet čondraš in DF. Prosim vaju vsaj v nedeljo mejta mir z levimi pa desnimi pa Janšo in Šarcom itd.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.05.2020 ob 11:18 gost

        Šarca nihče od levičarjev ne hvali, za Janšo bi pa tisti manj pametni desničarji - med katerimi je tudi čondraš - tudi v prepad skočili, če bi jim tako zapovedal. Da bi pa desničarji bili sposobni komentirati članek je pa misija nemogoče. Lepo nedeljo in levim in desnim in neopredeljenim.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.05.2020 ob 12:37 Siciliano gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel .... >>>>>> cutt.ly/yyvKV2u

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.