https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Začetek meteorološkega poletja z nič kaj poletnimi temperaturami

01.06.2020 ob 15:00  

Z današnjim dnem se začenja meteorološko poletje, vendar pa temperature niso nič kaj poletne. 


Meteorološko poletje se na severni polobli začne 1. junija in traja do konca avgusta. Na južni polobli pa v decembru, januarju in februarju.

Poletje je najtoplejši letni čas. Koledarsko poletje se na Severni polobli začne 21. junija - poletni solsticij in traja do 23. septembra - jesensko enakonočje. Na južni polobli pa se poletje začne 21. decembra in konča 21. marca.

 

Pihal bo severni do severovzhodni veter

Danes bo na zahodu sončno, drugod čez dan bolj oblačno. Jutri bo dokaj sončno, popoldne bodo posamezne plohe.

Popoldne bo v zahodni Sloveniji precej sončno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na vzhodu tudi pretežno oblačno. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo nastale posamezne plohe. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Goriškem in ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 20 do 24 °C, poroča Arso.

OBETI

Po napovedih vremenoslovcev bo v sredo povečini sončno, popoldne bodo nastale krajevne plohe ali nevihte. V četrtek bo zapihal jugozahodnik. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno deževalo, na vzhodu pa bo še večinoma sončno.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.