https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Hotel Diana gre v stečaj

01.06.2020 ob 16:00  

Vodstvo družbe Hotel Diana, kjer je uradno 25 zaposlenih, je zaradi likvidnostnih težav pri poslovanju vložilo predlog za stečaj. 


Vodstvo sporoča, da že več kot dva meseca niso mogli ustvarjati prihodkov, kar je likvidnostne težave še povečalo. Prisiljeni so bili ukrepati, predvsem za zaščito delavcev. Zato se je vodstvo odločilo, da poda predlog za uvedbo stečajnega postopka.

"Težave pri poslovanju družbe Hotel Diana po navedbah vodstva segajo na začetek leta 2019, ko so zvedeli, da je že od oktobra 2018 pravnomočna izvršba na izpraznitev nepremičnine in izročitev nepremičnine lastniku objekta. To je družbe Heta Asset Resolution, ki jo prevzemajo družbe srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Z njim so, tako vodstvo, hoteli v družbi Hotel Diana sodelovati tudi v prihodnje.

Na sodišču so sicer dosegli trimesečni odlog deložacije, vendar se je pravdanje nadaljevalo, tudi že sklenjeni posli pa so odpadali, konec lanskega leta so se po navedbah vodstva pojavile večje likvidnostne težave, izgubili naj bi tudi dva posla, vredna okoli 200.000 evrov, dobavitelji pa so zahtevali predplačila.

Z novim vodstvom, direktor je postal Boštjan Serec, in prestrukturiranjem je imela družba po prepričanju vodstva zelo dobre prodajne napovedi in rezervacije že za obdobje od marca letos, med drugim nočitve za 600 udeležencev šahovskega prvenstva in polno zasedenost ob svetovnem balonarskem prvenstvu ter po 2000 mesečnih nočitev, vendar je vse to podrla epidemija novega koronavirusa," poroča STA.

Hotel so zaprli 13. marca, kar pa je pomenilo, da se projekcija poslovanja za celo leto nikakor ne more uresničiti. Teraso slaščičarne hotela Diana so odprli sredi maja, zdaj sta odprta tudi hotel in center za velnes.

"Po navedbah sekretarke Sindikata delavcev gostinstva in turizma Slovenije Brede Črnčec podjetje delavcem dolguje regres iz leta 2016, del regresa iz leta 2017, lansko leto so delavci dobili le 221 evrov regresa, po kolektivni pogodbi je bil polni regres 1050 evrov. Podjetje naj bi delavcem dolgovalo tudi jubilejne nagrade za deset let dela in neizplačanih 5500 presežnih ur.

Dolgovi izhajajo od prejšnjih lastnikov, družba Hotel Diana je zdaj v lasti Jasne Klepec in Željka Jovanovića, ki sta podjetje konec leta 2018 kupila od Olge Belec in njenega sina Patricka Belca. Na sodišču še vedno poteka pravda, s katero želi Klepčeva doseči razveljavitev pogodbe o nakupu družbe," še poroča STA.

Povrh vsemu pa zaposleni v podjetju niso bili upravičeni do koriščenja sredstev iz interventnega ukrepa čakanja na delo zaradi epidemije koronavirusa, ker niso pravočasno plačevali vseh prispevkov. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.06.2020 ob 18:46 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Kjer je Serec je povsod sranje. Moravci, Dijana....... In država vse to odobrava. Sramota.

      18 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.06.2020 ob 18:47 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Kjer je Serec zraven, je povsod " primanjkljaj ". M. Toplice, Diana....

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.06.2020 ob 21:06 gost

      Nekaj je slišati ka bi pa naj prevzela Belecova ,ki je sedaj tudi na socialni pomoči

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.06.2020 ob 21:20 AAAAAAAAAAA gost

      Serec je samo dokončo začano že zdavnaj pred ten. S svojin obnašanjon pa j epokazo kakšen značaj ma.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.06.2020 ob 21:35 gost

      To bi trbelo že davno napraviti , nej pa vleči to agonijo , zdaj je že " alora pridem več kesno".

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.06.2020 ob 8:28 gost

      Ne razumem teh delavk in delavcev. Delali so mesece in mesece, ne da bi za svoje delo dobili plačilo. Kaj je danes z nekaterimi ljudmi. Postali so dobesedno hlapci in sužnji. Prodali so sebe, svoj ponos, svojo prihodnost. Se spomnim nekaj let nazaj, ko direktor Gorenja Bobinac ni hotel izplačati delavkam in delavcem regresa češ, da v podjetju ni denarja. Kmalu za tem je v parku doživel bližnje srečanje s tremi neznanci, ki so mu malo razbili glavo. Ko je prišel z bolniške nazaj v podjetje, je takoj čudežno našel denar za izplačilo regresa.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.06.2020 ob 13:04 €€€€ gost

        8:28@@@ Tak kak so Bobinca tak bi morali v Soboti in v celem Pomurju tak napraviti ,kateri nemajo odnosa in denarja za delavce .

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.06.2020 ob 18:29 Lujzek gost

      Da srecam toga gnoja ga nahubam, on se pa ven mece po gostilnaj pa frajera spila gnoj, pride tvoja ura

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.